Corneliu Dobrițoiu, fostul Ministru al Apărării, a fost condamnat ieri, de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Case pentru generali”. Procurorii DNA ceruseră șapte ani de închisoare. Decizia nu este însă definitivă. În același dosar, Instanţa Supremă l-a achitat pe Traian Pigui pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi participaţie improprie la fals intelectual. Floarea Șerban a fost achitată pentru participație improprie la abuz în serviciu și fals intelectual.

Ceilalți generali – Francisc Radici, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru- au primit pedepse cu suspendare, pentru recuperarea prejudiciului fiind instituit sechestru asigurator asupra bunurilor imobile ale acestora. Radici și Năstase trebuie să muncească 60 de zile în folosul comunității, la plantat de panseluțe.


FOTO: Constantin NăstaseSuspendat din PNL

După condamnarea în primă instanță, Dobrițoiu a fost suspendat din PNL, el demisionând totodată și din funcţia de preşedinte al Comisiei de Apărare. La unul din termene, el a declarat că este dispus să presteze muncă în folosul comunității dacă va fi găsit vinovat. Corneliu Dobrițoiu, împreună cu mai mulți generali ai Armatei Române, au fost trimiși în judecată în septembrie 2013, sub acuzația că, în perioada 1999-2005, au achiziționat, în condiții ilegale, locuințe de serviciu la un preț subvenționat, prejudiciind bugetul cu peste 1,2 milioane lei, ministerul constituindu- se parte civilă.


FOTO: Francisc RadiciFOTO: Sergiu Medar