Izsak Balazs a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că i-a solicitat public ministrului Afacerilor Interne al României, Carmen Dan, ridicarea consemnului la frontieră faţă de el şi faţă de ceilalţi susţinători ai autonomiei, transmite Agerpres


Mai RĂMÂNE România ÎNTREAGĂ? UDMR insistă cu AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc! Proiectul de LEGE e deja la Parlament


El a spus că, în ultimii ani, a constatat cu ocazia trecerii graniţei României că Poliţia de Frontieră îi acordă "o atenţie deosebită" şi că, de foarte multe ori, maşina cu care călătorea a fost scoasă din rând şi ţinută la graniţă circa o oră. 

Izsak a arătat că poliţiştii de frontieră procedează, în cazul său şi al altor persoane simpatizante ale autonomiei, după "metode moştenite de la fosta Securitate" şi că aceste gesturi ar fi de natură "să intimideze". 


Viitorul ȚINUTULUI SECUIESC, readus în discuție. Hunor, discurs TULBURĂTOR la funeraliile MENTORULUI


În scrisoarea deschisă adresată ministrului Afacerilor Interne se arată că "este deosebit de periculos, dacă Ministerul de Interne, Poliţia de Frontieră sau orice autoritate a ordinii şi a siguranţei publice intervin şi încearcă să exercite presiuni în asemenea probleme politice" şi că această implicare a Poliţiei de Frontieră "contravine" prevederilor Constituţiei. 

"Vă rog, prin prezenta, să mă scoateţi, împreună cu toate persoanele implicate în doleanţa de autonomie de pe lista persoanelor cu consemn şi a tuturor persoanelor, care se bucură de atenţia dvs. sporită pentru convingerile lor politice şi prin aceasta revenirea ministerului pe care îl conduceţi în cadrul constituţional", se arată în scrisoare. 


Planul ASCUNS al unui membru UDMR despre Ținutul Secuiesc. Cum s-ar putea SCHIMBA HARTA României pe „Modelul Catalonia”

Te-ar putea interesa și: