Evenimentul Zilei > Politica > SCANDALUL alocaţiilor copiilor români din Austria. Bogdan Diaconu: „Austria, ia-ți gheara de pe pădurile României!”
SCANDALUL alocaţiilor copiilor români din Austria. Bogdan Diaconu: „Austria, ia-ți gheara de pe pădurile României!”

SCANDALUL alocaţiilor copiilor români din Austria. Bogdan Diaconu: „Austria, ia-ți gheara de pe pădurile României!”

Deputatul Bogdan Diaconu a reacţionat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, faţă de propunerea ministrului austriac de Externe, Sebastian Kurz, de a micşora alocaţiile copiilor românilor care lucrează în Austria.

Bogdan Diaconu a criticat propunerea ministruluin austriac şi a propus ca şi firmelor austriece din România să li se aplice aceleaşi legi ca cele din ţara lor.

"Austria, ia-ți gheara de pe pădurile României! Ministrul de Externe al Austriei a cerut ca românii care lucrează și plătesc taxe în Austria să primească alocațiile pentru copii la nivelul celor din România! Păi atunci și firmelor austriece care taie păduri în România să li se aplice legile de la ele de acasă, din Austria, adică să nu aibă voie să se atingă de niciun copac din România sub amenințarea pedepsei cu închisoarea! Să taie copacii din Austria dacă le dă mâna… M-am săturat de fițele unor ”europeni” care vor doar să mulgă resursele României, dar ne tratează ca pe cetățeni de mâna a doua. Austria, ia-ți gheara de pe pădurile României!", a scris Diaconu, pe Facebook.

Ministrul Kurz a afirmat că alocația în cuantum de 160 de Euro, pe care o plătește statul austriac pentru copii, ar trebui să fie supusă scăderii pentru copii români, până la nivelul celei din România (dublată recent până la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adică aproximativ 20 de Euro).