Evenimentul Zilei > Actualitate > SCANDALOS. Educator către copiii dintr-un centru de plasament: ”Nenorociții dracului ce sunteți! Ordinari!” I VIDEO
SCANDALOS. Educator către copiii dintr-un centru de plasament: ”Nenorociții dracului ce sunteți! Ordinari!” I VIDEO

SCANDALOS. Educator către copiii dintr-un centru de plasament: ”Nenorociții dracului ce sunteți! Ordinari!” I VIDEO

Imagini șocante au fost date publicității dintr-un centru de plasament. Copiii se plâng că li se vorbște foarte urât, că sumt jigniți și chiar agressați. Deseori, mâncarea primită nu este în regulă.

Scandalul a izbucnit duminică seara la Centrul de plasament din orașul Lugoj și de atunci dezvăluirile se țin lanț.  Copiii se reclamă faptul că sunt agresați de educatori și că, uneori, au primit la masă legume stricate. Ca să facă publice toate neajunsurile, au creat mai multe conturi false de Facebook, și au început să posteze fotografii și imagini video din viața lor. Unul dintre băieți este zgâriat pe față după ce a fost bătut de un șofer, și apoi de educatoarea sa. În anumite video-uri se aude limbajul folosit de alți educatori. Copiii sunt numiți “nenorociții dracului” și “ordinari”.

Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, a declarat că în cauză a fost deschisă o anchetă, iar toate cele reclamate de copii se verifică minuțios. ”Incidentul din seara zilei de 19 februarie a pornit de la o încăierare între copii, la zăpdă. Educatoarea i-a despărițit pe cei doi, dar unul din copii a vrut să fugă, iar educatoarea l-a zgăriat pe față din greșealăî, în timp ce încerca să îl țină. Pâțnă acum nu au fost probleme cu educatoarea aceasta, fiind de altfel îndrăgită de copii. Noi verificăm toate acuzele aduse de copii. S-a constituit, imediat după sesizare, o comisie de anchetă, care discuită cu fiecare copil în parte și cu angajații. La finalul cercetării se va face un raport și se vor lua măsurile ce se impugn”, arată Smaranda Marcu.

La Centrul de plasament din Lugoj sunt adăpostiți 70 de copii cu vârste cuprinse între cinci și 20 de ani.

Copiii au filmat, de la distanță, inclusive momentul în care e agresat colegul lor.