Ca urmare a acestui scandal iscat în municipiul Iaşi, purtătorul de cuvânt la Poliţiei Locale, Nicoleta Deciu, a afirmat: „Poliţiştii locali nu ar fi trebuit să recurgă la astfel de gesturi. Ei ar fi trebuit să aplice prevederile legale, de a sancţiona contravenţional bicicliştii. Din cauza manevrelor pe care le fac, am primit mai multe sesizări din partea locatarilor din zonă dar şi a trecătorilor care nu se simt în siguranţă. Astfel de activităţi au loc de mai multă vreme, mai ales în timpul verii”

La rândul său, Primăria Iaşi a emis un comunicat de presă în care precizează că nu tolerează acest gest al poliţistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenţionat.

„Trebuie subliniat că agenţii Poliţiei Locale au intervenit în urma mai multor sesizări scrise şi verbale ale locatarilor din zona esplanadei Halei Centrale, acolo unde mai mulţi tineri obişnuiesc să facă acrobaţii cu bicicleta, ceea ce, nu de puţine ori, a fost considerat sau chiar a devenit periculos pentru locatari. Cum tinerii nu au fost cooperanţi, ba chiar i-au ofensat pe agenţi, unul dintre angajaţii Poliţiei Locale a considerat de cuviinţă că trebuie să elimine pericolul imediat, imobilizând una dintre biciclete, ignorând însă faptul că singura sa opţiune legală era aceea de a-l legitima şi sancţiona, în condiţiile legii, pe contravenient. Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al poliţistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenţionat, şi, ca atare, a cerut Poliţiei Locale atât să îl sancţioneze pe acesta, cât şi să îşi instruiască temeinic angajaţii cu privire la cadrul legal, dar şi moral în care aceştia trebuie să evolueze în timpul serviciului. Comportamentul poliţistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliţiei Locale, care va stabili sancţiunile cuvenite potrivi legii şi regulamentelor interne. Tinerii implicaţi în incident vor fi sancţionaţi la rândul lor, în baza Legii 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă între 100 şi 500 de lei”, precizează un comunicat de presă emis de primăria ieşeană”, potrivit jurnalul.antena3.ro

Te-ar putea interesa și: