Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal uriaș între un fost ministru și un artist: ”Idolul lui e Ceaușescu”
Scandal uriaș între un fost ministru și un artist: ”Idolul lui e Ceaușescu”

Scandal uriaș între un fost ministru și un artist: ”Idolul lui e Ceaușescu”

Fostul ministru al Educației Naționale, Daniel Funeriu, continuă șarjele împotriva lui Tudor Gheorghe, pe care îl acuză de ipocrizie.

Tudor Gheorghe a cântat, recent, într-un spectacol difuzat de TVR, un cântec din care reiese că cei 30 de ani trecuți de la Revoluție au fost degeaba. Această afirmație l-a făcut pe Daniel Funeriu să reacționeze violent, și să lanseze atac după atac, împotriva vedetei din Oltenia. ”Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei și alți 1.000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu-ți e rușine la senectute să spui că e totuna să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E totuna să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă? Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ți-e rușine ca de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că „a fost degeaba” în mintea oamenior care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord?”, a scris Funeriu.

Fostul ministru mai spune că Tudor Gheorghe a avut un singur idol: Nicolae Ceaușescu. Mai mult, Tudor Gheorghe este comparat cu comuniștii feroce care ar fi trăit doar din plenare în plenare, și care nu ar fi înțeles niciodată că societatea românească a evoluat. ”Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de ROMÂNI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine nici măcar pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată! Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!”, a mai scris Funeriu.

Cântecul care l-a încins la maxim pe fostul ministru

Pe 26 ianuarie, exact de ziua lui Nicolae Ceaușescu, TVR a difuzat spectacolul ”Degeaba 30”, de fapt, un recital Tudor Gheorghe în. Acesta a cântat un cântec plin de idei ”O ţară care plânge, care geme şi aşteaptă un decret de la Bruxelles sau Strasbourg“, „Cui va mai rămâne această ţară?“, „Procurorii sunt nişte veleitari, nişte oameni mici ce nu gândesc“, „Lanţul de minciuni cu care ne-aţi vândut“, „Vine vremea să daţi seamă pentru câte rele ne-aţi adus“, sau „Protestăm pentru nimic“ şi „ne-adunăm să ne-alergăm: noi, cu mâna pe pietroi, strigăm «Fără Violenţă!»“, sunt versurile lui Tudor Gheorghe.