Îndrăgitul actor s-a certat la cuțite cu Nicolae Poghirc, managerul Teatrului „Alexandru Davila”, din Piteşti. Cei doi au rupt o prietenie veche și acum își aruncă acuze grele.

Cotimanis spune că Poghirc vrea să-l pensioneze forțat, iar managerul replică afirmând că actorul nu mai umple sălile, spectacolele sale fiind neatractive pentru public.

Ajuns la 65 de ani, Bebe Cotimanis declară că luna trecută conducerea de la „Alexandru Davila” i-a făcut formele de încetare a contractului de muncă, o decizie luată sub presiunea încheierii noului contract al lui Nicolae Poghirc! Din câte se pare, managerul teatrului din Pitești se teme că Bebe Cotimanis îi vânează postul, informează Jurnal de Argeș.

„Dânsul mi-a dat o notă prin care mă scoate la pensie, considerând că n-are nevoie teatrul de Cotimanis. Are nevoie de Poghirc, probabil, mai mult. Trebuie să mă duc să semnez încetarea contractului, dar n-am de gând să mă duc. Oricum, e un audit pe teatru acum, sper să iasă bine dl. şef-general. Mi-a suspendat spectacolul la Teatrul Naţional”, a reacționat Bebe Cotimanis.

Actorul povestește ce s-a întâmplat cu unul dintre spectacolele sale: „Am avut «Old Love-ul» luat prin impresar de la teatrul nostru şi 400 de persoane au fost trimise acasă de la TNB, sala era arhiplină. Domnul manager a mărit de la 5-7 milioane de lei vechi, cât lua teatrul pe fiecare spectacol, la 120 de milioane de lei vechi ca să nu poată fi jucat spectacolul, după ce s-a vândut”.

La rândul lui, Nicolae Poghirc (îi expiră contractul pe 27 martie) susține că publicul nu mai apreciază spectacolele lui Bebe Cotimanis: „Eu sunt cel care l-a adus pe Cotimanis la Piteşti şi l-am adus pentru că are notorietate. Deşi n-am avut săli arhipline de fiecare dată, cu toată notorietatea pe care o are, n-am reuşit să umplem sălile. În ultima vreme n-a mai vrut să vină la castinguri, audiţii, la întâlniri cu regizorii, a refuzat să mai intre în spectacole noi… De altfel, cred că în ianuarie a avut o absenţă nemotivată tocmai pe acest subiect, că nu s-a prezentat la o întâlnire cu regizorii, programată şi afişată la avizier”.