Evenimentul Zilei > International > SCANDAL în UNGARIA: SOROS şi-ar fi folosit FUNDAŢIA pentru influenţă POLITICĂ
SCANDAL în UNGARIA: SOROS şi-ar fi folosit FUNDAŢIA pentru influenţă POLITICĂ

SCANDAL în UNGARIA: SOROS şi-ar fi folosit FUNDAŢIA pentru influenţă POLITICĂ

George Soros a intenţionat să folosească Institutul pentru o Societate Deschisă şi cei 2000 de angajaţi ai săi din Ungaria drept instrument politic pentru a-şi "impune voinţa", scrie miercuri cotidianul proguvernamental ungar Magyar Idok, citat de Agerpres.

Ziarul susţine că se află în posesia unei înregistrări în care Tracie Ahern, fostă directoare financiară a Soros Fund Management, afirmă că a avut informaţii "direct de la sursă" despre planurile lui Soros. Ahern ar fi spus că Soros a folosit Fundaţia pentru o Societate Deschisă, pe care o finanţează ca mijloc de influenţă politică în SUA şi Europa.

Referindu-se la premierul ungar Viktor Orban, ea ar mai afirma în înregistrare că Soros "cheltuie probabil miliarde de dolari" în Ungaria prin intermediul fundaţiei sale. "Cel puţin două mii de oameni lucrează în Ungaria pentru a îndeplini voinţa lui Soros".

Ziarul a mai scris că organizaţia Migration Aid, finanţată de Soros, are relaţii cu diferite organizaţii din Serbia care îi ajută pe migranţi să ajungă în zona de tranzit din Ungaria. Conform ziarului, personalul Migration Aid şi directorul grupului, Andras Siewert, trec graniţa în mod regulat în Serbia.

Attila Peterfalvi, directorul Autorităţii ungare pentru protecţia datelor, a anunţat că va lansa o anchetă privind presupusa colectare de date despre migranţi din zonele de tranzit, în urma informaţiilor apărute în presă despre acest subiect. Marţi, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a făcut apel la Migration Aid să recunoască dacă a creat în secret o bază de date ilegală cu privire la migranţi, adăugând că guvernul vrea să ştie care este "scopul real al acestor baze de date" şi dacă informaţiile colectate au fost remise unor părţi terţe sau altor organizaţii din "reţeaua Soros".