"Noi credem că suspecții au spionat instituții și persoane aflate în Germania la cererea unei agenții de informații asociate cu Iranul", a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii germane, procurorul Stefan Biehl, pentru Associated Press.

Acesta a refuzat să comenteze o informație relatată de către săptămânalul german Focus, potrivit căreia suspecții aveau misiunea de a spiona cetățeni israelieni în Germania.

Ancheta a pornit de la o informație furnizată de către serviciul de informații intern al Germaniei, a declarat Biehl, adăugând că nu au fost încă făcute arestări în acest caz.

Luna trecută, guvernul german i-a cerut explicații ambasadorul iranian, în urma condamnării unui agent iranian pentru spionaj. Spionul, cetățean pakistanez, a fost găsit vinovat anul trecut pentru spionaj și a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Printre țintele misiunii sale se afla și Reinhold Robbe, președintele asociației de prietenie Germano-Israeliene.

Ministerul de Externe al Germaniei l-a convocat chiar înainte de Crăciun pe ambasadorul iranian, Ali Majedi, comunicându-i faptul că  "spionarea persoanelor și a instituțiilor care au o relație cu statul Israel pe teritoriul Germaniei este o încălcare flagrantă a legii germane".