Într-un interviu pentru publicaţia GQ, apărut joi, Fraser a declarat că Philip Berk ,care a fost şapte ani preşedinte al HFPA, l-a agresat sexual pe când se aflau în Beverly Hills Hotel, în vara anului 2003. Starul, în vârstă de 49 de ani, spune că acea întâlnire cu Berk este unul dintre motivele pentru care s-a retras din lumina reflectoarelor. Acesta s-a întrebat dacă nu cumva a fost pus pe o listă neagră a HFPA în urma incidentului, de vreme ce a fost rar invitat la galele de după 2003. Fraser mai crede că incidentul este unul dintre motivele pentru care i-a fost afectată cariera, scrie Mediafax. 

„Mâna lui stângă mi-a cuprins o fesă şi cu unul dintre degete mi-a atins a…l. Apoi a început să facă cercuri", a povestit Fraser, adăugând: "M-am simţit bolnav. M-am simţit ca un copil mic. Am simţit că am un mare nod în gât. Am crezut că voi începe să plâng. M-am simţit ca şi cum cineva a aruncat cu vopsea invizibilă pe mine”.

Totodată,  actorul mai spune că Berk şi-a cerut scuze ulterior printr-o scrisoare, iar reprezentanţii HFPA au spus că nu vor mai fi lăsaţi singuri într-o cameră vreodată. Totuşi, Berk, care încă este membru HFPA, a negat acuzaţiile lui Fraser.

„Versiunea domnului Fraser este o invenţie”, a spus Berk într-un comunicat transmis GQ. "Scuzele mele nu erau o recunoaştere a unei fapte greşite, au fost obişnuitul text «Dacă am făcut ceva ce l-a deranjat pe dl. Fraser, nu a fost ceva intenţionat şi îmi cer scuze pentru acest lucru", a mai scris Berk.

Berk a povestit despre acest incident în memoriile sale "With Signs and Wonders", însă a spus că doar l-a ciupit de posterior pe Fraser, în glumă. Fraser spune însă că nu a fost o glumă, că i-a fost foarte frică şi că a fost nevoit să înlăture mâna lui Berk.

„HFPA se opune ferm hărţuirii sexuale şi oricărui tip de comportament descris în acest articol. De-a lungul anilor, am continuat să avem o relaţie de muncă pozitivă cu Brendan, care a inclus anunţarea unor nominalizaţi la Globurile de Aur, participarea la ceremonie şi la conferinţe de presă. Acest articol include şi informaţia că HFPA nu a fost pusă la curent cu acest incident la acel moment şi în prezent investigăm acuzaţiile”, au spus reprezentanţii Asociaţiei presei străine de la Hollywood.

Actorul a spus că mişcările #MeToo şi Time's Up l-au determinat să facă public acest incident.