„Prezentator TV DIGI 24: Unul dintre motivele care se speculează că doamna Dăncilă încă nu merge în Parlament este acela că nu este sigură pe votul a 10 parlamentari de la ALDE, care ar fi de mare folos. Ce știe Tudor Ionescu?

Tudor Ionescu: Dacă eliminați 0 după 1, o să aveți dreptate. Nu contează cine e. Unul-doi colegi, din cei 31 de parlamentari pe care ALDE îi are atât în Camera Deputaților, cât și în Senat. Din motive pe care au încercat să le explice atât în spațiul virtual, cât și mediatic, au decis că preferă să asculte cântecele de sirenă venite din partea conducerii PSD. Din păcate nu s-a înțeles acest lucru și s-a încercat o preluare a ALDE, prin ofertare, întâi locuri eligibile pentru parlamentarii de la ALDE, ceea ce este foarte puțin probabil să se întâmple.

Sebastian Burduja: Despre asta este vorba. Calcule cum să rămânem…

Ionescu: Domnul de la PNL nu poate vorbi despre calcule electorale. Dumneavoastră reprezentați un astfel de calcul politic! Cum veniți să-mi vorbiți?

Burduja: Felicitări pentru opoziția pe care o faceți la PSD, pe la sectoare.

Ionescu: Dumneavoastră ați ajuns în PNL în urma unui calcul politic.

Schimbul de replici dintre cei doi a continuat.

Ionescu: Iohannis refuză să semneze interimarii, este un joc.

Burduja: Vă dați seama, implică Constituția.

Ionescu: Domnule Burduja, duceți-vă la decizia Curții Constituționale care spune că dumnealui (n.r. – Klaus Iohannis), pe motive de legalitate, poate refuza numirile, pe care vă invit s-o citiți.

Burduja: Citiți dumneavoastră Constituția.

Ionescu: Eu am citit-o!”, potrivit dcnews.ro

 

Te-ar putea interesa și: