Ssindicatul SPUSTV îi trimite o scrisoare şefului instituţiei în care explică ceea ce s-a întâmplat ieri şi îl avertizează asupra paşilor viitori, scrie Reporter Virtual.

Vă prezentăm mai jos scrisoarea angajaților TVR către Stelian Tănase

„În atenţia domnului Stelian Tănase, Preşedinte Director General al SRTv
Domnule Preşedinte,

SPUSTV a constatat astăzi că, pentru prima oară în istoria Televiziunii Române, salariile cuvenite angajaţilor SRTv nu au fost plătite conform legilor în vigoare şi Contractului Colectiv de Muncă. Deşi este un fapt fără precedent, va mărturisim că ne aşteptăm la astfel de represalii după ce demersurile făcute de SPUSTV au dus la respingerea de către CĂ a iniţiativei dumneavoastră de a ne reduce salariile cu 20 %. Atitudinea dumneavoastră din ultima şedinţa a Consiliului de Administraţie ne-a făcut să fim pregătiţi pentru astfel de răzbunări lipsite de orice logică. Bănuim că nu a fost absolut nicio problema legată de existenţa în conturile TVR a banilor necesari plăţii avansului din dată de 30 iunie şi cu siguranţă decizia dumneavoastră de a nu semna hîrtiile necesare este doar o formă de a încerca să ne dovediţi că aveţi puterea de a ne face viaţă grea.

Ceea ce este însă greşit în raţionamentul dumneavoastră, domnule Preşedinte, este modul în care trataţi prerogativele funcţiei pe care o ocupaţi în prezent! Televiziunea Română nu este un SRL din colţul blocului! Televiziunea Română nu este proprietatea niciunui PDG, mai bun sau mai slab, mai bine sau mai rău intenţionat! Televiziunea Română va supravieţui mandatului dumneavoastră aşa cum a făcut-o şi altor mandate de PDG, catastrofale din punct de vedere managerial pentru instituţie.

Domnule Preşedinte, lucrul pe care din păcate încă nu l-aţi înţeles în cele 6 luni de mandat este că în TVR nu poţi să îţi tratezi angajaţii cu lipsa de respect şi dispreţ dar să le ceri în schimb respectul şi admiraţia lor. Deciziile neinspirate, atitudinea publică şi declaraţiile total nepotrivite la adresa salariaţilor Televiziunii Române v-au transformat într-un PDG privit cu ostilitate de toată lumea! Această ultima decizie de a amînă deliberat plata salariului a fost doar o răzbunare, o armă folosită în general doar de o anumită categorie de indivizi şi care este nedemnă de un scriitor şi om de cultură.

Va informăm, pentru că suntem siguri că cei din jurul dumneavoastră va ascund realitatea, că Televiziunea Română este acum un butoi cu pulbere căruia ultimele decizii şi iniţiative ale dumneavoastră i-au aprins fitilul.

SPUSTV va acţiona în continuare conform legilor în vigoare, Legea Dialogului Social, Codul Muncii şi CCM. Va reamintim totuşi că în momentul în care butoiul de pulbere explodează, oamenii care lucrează în TVR, şi care de ani de zile plătesc notele de plata lăsate de conducerile de incompetenţi trimise aici de politicienii corupţi ai acestei ţări, s-ar putea să uite aceste prevederi !

Cu deosebit respect si multa stima,
Biroul Executiv al SPUSTV”

Te-ar putea interesa și: