Scandal la ”Socola”. Big Brother în cabinetul medicilor

Scandal la ”Socola”. Big Brother în cabinetul medicilor

Anchetă la Institutul de Psihiatrie ”Socola”, din Iași, după ce un angajat a ascuns o cameră de luat vederi într-o încăpere în care se medicii și rezidenții, care tratează pacienții suspecți de COVID-19, își schimbă hainele, la intrarea și ieșirea din gardă.

Cutia ar fi fost amplasată într-un birou folosit de două cadre medicale și 10 rezidenți pentru a se schimba în combinezoanele de protecție, scrie Ziarul de Iași.

Bărbatul ar fi instalat camera înainte de Paște. Cutia a fost observată pe 16 aprilie de unul dintre doctori și deschisă chiar de șefa de secție în 21 aprilie.

”Pot doar să vă confirm, mai mult nu pot să vă spun până la finalizarea anchetei interne. Vă dați seama în ce situație suntem, mi-e și jenă, e o situație penibilă”, a declarat managerul Institutului, Bogdan Șaramet.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabriel Obadă, asistentul medical care a folosit camera video, susţine că a comis „prostia vieţii” şi că ar fi vrut să vadă ce discută personalul medical în lipsa lui şi nu ar fi avut alte intenţii.

”E camera unde se adună medicii la cafea, la o discuţie, nu este un loc unde să se schimbe de haine, schimbarea se face în alt loc. Regulamentul secţiei prevede alte spaţii pentru asta. Se aud multe discuţii în lipsa mea, voiam doar să aflu dacă mă vizează pe mine sau nu. A fost o prostie”, a declarat Gabriel Obadă în Ziarul de Iași.

Este al doilea incident care are loc în spitalele din Iași în ultimele zile. Luni, un bărbat de 47 de ani, confirmat cu COVID 19, a evadat din Spitalul de Boli Infecțioase. El a fost găsit în jurul orei 19:00, într-o localitate de lângă Iași.

„Era internat la parter, se pare că pe un geam a plecat. A mai avut tentative până acum. Am făcut adresă la Instituția Prefecturii pentru a avea un echipaj de jandarmi în permanență la poarta spitalului”, a declarat pentru Știrile PRO TV managerul spitalului, Carmen Dorobăț.

Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii a precizat că pacientul respectiv este alcoolic şi este posibil ca el să fie în sevraj.

O anchetă a fost declanșată în urma incidentului, potrivit protv.ro.