Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal la Primăria Sector 6 pe marginea construirii promenadei de la Lacul Morii
Scandal la Primăria Sector 6 pe marginea construirii promenadei de la Lacul Morii

Scandal la Primăria Sector 6 pe marginea construirii promenadei de la Lacul Morii

Două proiecte vechi de mai bine de 10 ani ale Administrației Sector 6, prin care se intenționează crearea unei promenade, pe care să existe și o plajă artificială, și amenajarea unei insule în zona Lacul Morii, au agitat spiritele în dezbaterea publică de astăzi de la Primăria Sector 6.

Cu o valoare totală cumulată de 44,7 milioane de lei, cele două proiecte, care urmează să fie demarate în curând, au fost contestate de o parte a localnicilor. „Studiul de fezabilitate în cazul celor două proiecte nu este semnat de un arhitect acreditat, ceea ce e contrar legii”, a tunat și fulgerat arhitectul Șerban Marinescu.

Alte nemulțumiri ale localnicilor au fost legate de faptul că bicicliștii nu vor mai fi agreați pe platoul barajului, zona dedicată lor la nivelul solului, în imediata vecinătate a parcului, dar și de existența în sine a plajei artificiale, cei mai mulți locuitori considerând că nu este oportună și că, în locul ei, ar putea fi construite spații verzi sau locuri de joacă pentru copii.

Proiectele includ realizarea unor alei pietonale, dotate cu bănci, a unei rețele de iluminat public ambiental, spaţii de joacă, de sport şi relaxare, construcția unui cinematograf în aer liber și a unei plaje artificiale.