Scandal la Craiova. Piţurcă: "Mititelu vrea să mă escrocheze de banii mei"

Scandal la Craiova. Piţurcă: "Mititelu vrea să mă escrocheze de banii mei"

Fostul selecţioner a fost "suspendat" ieri de Adrian Mititelu. Managerul l-a acuzat pe patron că nu mai recunoaşte investiţiile făcute de el.

Haosul s-a reinstalat ieri la Craiova, după ce Adrian Mititelu, patronul Universităţii, şi Victor Piţurcă, managerul "alb-albaştrilor", au trecut la altă etapă a războiului pe care-l poartă de ceva timp.

Fostul brutar a decis "suspendarea contractului de muncă pe termen nedeterminat" pentru Piţurcă şi ajutoarele sale. Patronul şi-a trimis bodyguarzii cu notificarea acasă la tehnician.

Fostul selecţioner şi oamenii săi au mers la cantonamentul de la "Lunca Jiului", unde era programată reunirea "juveţilor", dar acolo au fost opriţi la porţi de oamenii responsabili cu paza.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Care e problema? De ce nu deschizi poarta?", l-a întrebat antrenorul pe un paznic. "Nea Victore, am primit ordin! Nu avem încotro, aşa ni s-a transmis", a fost replica acestuia. "Am înţeles că vom fi suspendaţi, dar oficial nu am primit nimic. Cred că este o premieră ca un antrenor sau un manager, cum sunt eu, să fie suspendat. Am înţeles că se face o anchetă în ceea ce mă priveşte. Să fiu suspendat la mine acasă? Ni se îngrădeşte dreptul la muncă. Vrem ceva oficial!", a spus Piţurcă.

Între timp, Mititelu a anunţat că va angaja un antrenor interimar şi că reunirea a fost amânată până mâine.

"El îşi ia salariul"

După acest episod stânjenitor, Piţurcă şi oamenii lui s-au dus val-vârtej la club, dar Mititelu nu era acolo. Stafful tehnic s-a întâlnit mai apoi cu reprezentanţii suporterilor la localul "Roma".

Scandalul dintre cei doi a pornit de la bani. Mititelu trebuia să-i dea lui Piţurcă, până pe 31 decembrie, datoria de 1,8 milioane de euro, plus alte 5 milioane pentru achiziţii. Victor Piţurcă l-a desfiinţat pe Adrian Mititelu într-o conferinţă de presă organizată aseară. "Am fost opriţi să intrăm, să ne facem treaba. A fost o surpriză mare şi un moment extrem de neplăcut", şi-a început fostul selecţioner discursul. Piţi a dezvăluit multe lucruri incredibile.

"Când vorbeşti cu el îţi dă senzaţia că vrea să facă bine, dar m-am înşelat. Când am venit erau jucători neplătiţi de şapteopt luni, iar oamenii de la club nu îşi luaseră salariile de zece luni. Am venit cu banii mei, am rezolvat problemele cu jucătorii, am suportat cheltuielile de la club. Sărăcia era cruntă. Furau şi femeile de la bucătărie şi le înţelegeam. Am dat sute de mii de euro. Acum vrea să mă escrocheze de banii mei. Nu mai vorbesc de ce trebuie să dea conform contractului. N-am vrut să-i iau clubul. El este angajat la club, ca director general. Are 10.000 de euro pe lună şi el îşi ia salariul", a mai spus Piţurcă.

"I-a ameninţat pe jucători"

"I-a ameninţat pe jucătorii care au venit azi (n.r. - ieri) la reunire că-i distruge. I-am trimis o notificare că ne trebuie bani, ca să începem pregătirile. Mi-a dat SMS în care îmi zicea: «Vrei cinci milioane? Ce urmează? Să-mi iei nevasta, familia?». El boceşte precum bocitoarele alea care plâng pe bani, nu din inimă. Îmi reproşez că am venit înainte să aibă banii. Asta a fost marea mea greşeală. Şi ca să vedeţi cât de prost sunt, am venit şi cu banii mei, pe care nu-i mai recunoaşte. Sunt şanse sub zero să mai lucrez cu Mititelu. Dacă pierd banii, asta e, dar poate îmi dă dobândă la ei", a mai declarat Piţurcă.

"Viitorul Craiovei sună sumbru", a fost concluzia fostului selecţioner.

ACUZAŢII

"Piţurcă tratează patronatul ca pe un nimic, dar aş fi vrut să aibă răspuns pentru Bistriţa şi Vaslui, pe teren!", ADRIAN MITITELU, patron la Universitatea

"Eu am dat bani la echipă, dar încasările de la meciuri mergeau în buzunarul lui Mititelu. N-am acceptat asta şi aici a fost prima ruptură.", VICTOR PIŢURCĂ, fost manager general la Universitatea Craiova

Vezi mai multe declaraţii din conferinţa de presă susţinută de Victor Piţurcă.