Evenimentul Zilei > Social > Scandal la Antena 3. Jurnalista Oana Zamfir s-a aprins: „M-aţi acuzat că sunt proastă.”
Scandal la Antena 3. Jurnalista Oana Zamfir s-a aprins: „M-aţi acuzat că sunt proastă.”

Scandal la Antena 3. Jurnalista Oana Zamfir s-a aprins: „M-aţi acuzat că sunt proastă.”

Subiectul legat de proiectul Ţinutului Secuiesc a încins spiritele la Antena 3. Dorind să afle de la liberali detalii despre cum a fost posibilă adoptarea tacită a proiectului controversat, jurnalista Oana Zamfir a avut o ieşire nervoasă.

Reacţia vedetei Antenei 3 vine după ce liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat că aceasta a fost dusă pe piste greşite de către Alfred Simonis, în contextul declaraţiilor făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a acuzat azi PSD că vrea să dea Ardealul Ungariei.

„Refuz să vă mai pun întrebări, dacă eu vă întreb una şi dvs îmi răspundeţi alta! E o tehnică. Dumneavoastră spuneţi bucata dvs de adevăr, dar eu vă rog să răspundeţi la întrebări.

Pentru că noi consumăm minutele emisiunii. Este un lucru de bun simţ să răspundeţi întrebărilor moderatorilor. Eu nu am fost dusă pe nicio altă pistă, aşa cum mă acuzaţi.

Dacă m-aţi acuzat că sunt proastă şi uşor de manipulat, lăsaţi-mă să le arăt telespectatorilor că nu au în faţa lor un moderator pe care nu îl duce capul”, a declarat Oana Zamfir la în cadrul emisiunii „Obiectiv”.

De altfel, Roman și Simonis s-au contrat dur după ce liberalul l-a acuzat pe liderul deputaților PSD de manipulare.

„Domnule Simonis, m-aţi manipulat şi aţi încercat să îi manipulaţi pe telespectatori? Aţi dat o informaţie cu privire la adresa făcută către Comisia de Administraţie. Domnul Roman spune că nu există aşa ceva”, a întrebat Oana Zamfir.

„Alfred Simonis: În câteva minute, vă voi pune la dispoziţie adresa Biroului Permanent către Comisie, prin care se solicită prelungirea termenului de adoptare tacită, de la 45 de zile la 60 de zile.

Florin Roman: Când, domnule Simonis?

Alfred Simonis: Când încă nu era adoptată tacit, în data de 12, dacă nu mă înşel.

Florin Roman: Domnul Simonis, când?

Alfred Simonis: Imediat vă pun la dispoziţie adresa.

 

Florin Roman: Nu, nu, nu! Când şi de ce aţi trimis adresa pentru termen având în vedere că acea Comisie a dat un raport de adoptare? Răspundeţi-mi!

Alfred Simonis: Domnule Roman, daţi-mi şi mie voie să îmi termin ideea. Dacă vă e teamă de ce urmează să spun, nu e problemă. Este foarte simplu. Conducerea Comisiei de Administraţie PNL a întârziat 3 săptămâni acel raport. Guvernul României a întârziat două luni avizul negativ.

Florin Roman: Domnule Simonis, cum puteţi spune aşa ceva? Este un troc pe care l-aţi făcut cu UDMR.

Alfred Simonis: Bateţi câmpii, domnule Roman. V-am auzit la tribună, acum două minute, că este o greşeală care s-a mai întâmplat.

Florin Roman: Nu este adevărat, nu am spus aşa ceva. Ceea ce faceţi dvs. este total necolegial. Ştiţi foarte bine procedura. Încercaţi să aruncaţi vina asupra Comisiei de Administraţie.

Alfred Simonis: Domnul Paşcan, pe o înţelegere cu mine – şi sper că va confirma această discuţie – a făcut acea solicitare de introducere pe ordinea de zi la Comitetul Liderilor, nu la plen, propunerea pe care eu am supus-o votului.

Florin Roman: Aţi făcut un troc cu UDMR şi nu este pentru prima dată.

Florin Roman a închis telefonul

Florin Roman a închis telefonul, după ce Oana Zamfir l-a rugat să nu facă bruiaj în emisiunea sa.

Oana Zamfir: Domnule Roman, să nu faceţi bruiaj în emisiunea mea!

Florin Roman: Bine, o zi bună, dacă nu doriţi bruiaj!”, a fost schimbul de replici între cei doi parlamentari.