La proba de informatică, unul dintre subiecte, notat cu șase puncte, a fost greșit.  Cei care au susținut acest examen reclamă faptul că subiectul a fost notat cu un număr important de puncte, astfel că s-au ”chinuit” să rezolve problema, în condițiile în care aceasta era greșită, pierzând astfel timp important. ”Ne-am pierdut timpul să încercăm să rezolvăm ceva ce nu se putea rezolva. Este inadmisibil ca la acest nivel, mai ales că vorbim de Facultatea de Informatică – Matematică să vorbim de subiecte greșite. La final, toți candidații au primit punctajul maxim la acest subiect, punând astfel egal între toți, și cei care și-au pierdut timpul să demonstreze ceva greșit și cei care au trecut peste acest subiect”, a spus un tânăr din Cluj, care a susținut examenul greșit.

O altă candidată a relatat faptul că pentru înscrierea la examenul de admitere, fiecare candidat a fost taxat cu o sumă importantă și că i se pare normal ca examenul să fie unul corect. ”Ei au greșit grila 8. După grilă 8, mai erau alte trei probleme de rezolvat! Majoritatea nu au mai avut timp fizic și au intrat în panică”, a spus un respectiva candidată.

Pentru domeniul informatic au fost scoase la concurs un număr de 429 de locuri, la buget, și 144 de locuri, cu taxă.

Admiterea o adevărată afacere

La Facultatea de Informatică Matematică din cadrul UBB s-au înscris 1824 candidați. Fiecare dintre acești candidați a fost obligat să achite suma de 300 de lei, care este compusă din două taxe, taxa de înscriere și o taxă de procesare. Un simplu calcul arată că în urma acestui examen de admitere, Facultatea a încasat suma de 547.000 de lei.

Decanul Facultății de Informatică, Adrian Petrușel este plecat în delegație, în China și nu a putut oferi un răspuns pertinent legat de redactarea greșită a unui subiect de examen.

Prodecanul Facultății de Matematică și Informatică, profesorul Marcel Șerban a recunoscut faptul că la proba de informatică, de la examenul de admitere a existat o problemă la unul dintre subiecte. ”A existat o eroare de redactare la unul dintre subiectele de concurs. Nu s-a menționat existența unei limite inferioare la respectiva problemă, așa că puteau exista două soluții. Drept urmare comisia de concurs a decis ca toate răspunsurile, inclusiv non răspunsurile, să fie notate cu punctajul maxim. A fost decizia comisiei. Suntem oameni și mai greșim”, a spus profesorul Șerban.

Subiectele de examen au fost redactate de o comisie de profesori din cadrul Facultății de Matematică și Informatică.