În prim-plan a apărut prezentatorul Ben Shephard, care a fost criticat de colege lui Charlotte Hawkins, dar și de telespectatori pentru un gest inconştient.

Shephard a uitat de distanțarea socială atât de prezentă în aceste vremuri şi s-a apropiat nepermis de mult de Charlotte  pentru a o determina să-i miroasă deodorantul.

Ce-i drept, nu s-ar fi ajuns la acest episod atât de criticat de cei care urmăresc emisiunea difuzată de televiziunea britanică ITV dacă Charlotte n-ar fi „cooperat”.

Prezentatoarea Good Morning Britain a glumit cu colegul său despre noul său spray. Atât i-a trebuit lui Ben Shephard, care a uitat de distanțarea socială.

Ben a pulverizat asupra lui o cantitate abundentă din noul deodorant, înainte de a se uita spre camerele de filmat şi apoi s-a năpustit spre Charlotte.

Cel care prezintp ştirile sportive a părut că a uitat de îndrumările de distanțare socială, iar singurul lui obiectiv era s-o facă pe colega lui să-i miroasă deodorantul.

În cele din urmă, ea fiind mai lucidă, i-a spus să se oprească: «Nu poți să te apropii prea mult… distanțarea socială, aminteşte-ţi!»

După aceste scene, telespectatorii britanici au distribuit imaginile pe reţelele de socializare şi l-au criticat în termeni duri pe cel care a dorit să facă o glumă.

Fanii emisiunii au considerat că Shephard  a avut o reacţie iresponsabilă. În acest sens, cele mai sugestive comentarii au fost culese şi publicate de Daily Star.

„@benshephard ce faci, omule? Tocmai te-ai apropiat de colega tău până la 12 centimetri. Ești la televizor. Oamenii te urmăresc ca exemplu.

Sunt şi copii. Nu mai vorbim de cât de problematică a fost această scenă și în multe alte moduri. #SocialDistancinguk”, a fost una dintre reacţiile critice.

„GoodMorningBritain Ben Shephard tocmai a rupt distanța socială la televiziunea națională, ceea ce este un practic absolut @benshephard”, a spus alt telespectator.

„Băiatul rău @benshephard ignoră distanțarea socială #GMB”, a reacţionat un al fan el emisiunii GMB.

Măsurile de prevenire a răspândirii coronaviruslui în Marea Britanie prevăd păstrarea unei distanţe de doi metri față de alte persoane.

sursa: Daily Star