Evenimentul ZileiJustitieScandal în Poliția Română! Liderul interlopilor din Timișoara, ajutat de polițiști…

Scandal în Poliția Română! Liderul interlopilor din Timișoara, ajutat de polițiști…

Scandal în Poliția Română! Liderul interlopilor din Timișoara, ajutat de polițiști…
Liderul lumii interlope din Timișoara, Lucian Boncu , a fost arestat preventiv pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de cocaină, el fiind acuzat că a avut relații cu polițiștii

Dezvăluiri spectaculoase despre lumea interlopă din Timișoara. Liderul lumii interlope din orașul de pe Bega, Lucian Boncu, a fost arestat preventiv pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de cocaină, scrie ziare.com.

Lucian Boncu avea relații la Poliția din Timișoara, iar unele reguli legate de traficul de droguri l-au transformat în liderul care controla piața de cocaină din oraș, declară procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Lucian Boncu a fost supravegheat ambiental pe o perioadă de câteva luni de către procurori, acesta acționând cu prudență. Din acest motiv, procurorii DIICOT au amplasat o cameră de luat vederi în locul în care se vedea cu cei mai apropiați subalterni ai săi.

Oamenii legii au văzut că Boncu și-a făcut cunoștințe apropiate în rândul polițiștilor din IPJ Timiș, „rolul acestora fiind acela de a-i sprijini activitatea infracțională, prin oferirea de informații legate de eventualele anchete care îl vizează sau de date nepublice, cum sunt cele din bazele de date informatizate ale Poliției.”

,,Astfel, un exemplu în acest sens l-a reprezentat inculpatul Ilin Drăgan, agent de poliție, cu care inculpatul Boncu Lucian Adrian a avut diferite întâlniri,” explică DIICOT, într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au dezvăluit pentru Ziare.com că Boncu discuta cu unul din locotentii săi, Alin Huc, căruia îl lauda pe Ilin Drăgan, în care spunea că are mare încredere.

,,Lucian Boncu: Ba, militeanul îi ok… militeanul îi ok…
Alin Huc: Și zic sincer de Ilin asta, mi frică…
Lucian Boncu: Îi mega verificat! Am pus la masă, a tras, nu e polițist ca și gabor, nu e voie, oricât de gabor ai fi și de…Alin (neinteligibil) … o făcut combinații la Arad și după aia (neinteligibil)…ce să facă omul.

„Lui îi plac bagabonzii, știi?”

Un alt caz asemănător a avut loc în iulie 2019, când în urma arestării unui prieten implicat în traficul cu droguri, Dumitru Milorad Mladenovici, zis Bosanat, Lucian Boncu a luat legătură cu un polițist, căruia i-a cerut să verifice o mașină pe care o observase lângă casa sa, fiindu-i teamă să nu fie urmărit.

,,Lucian Boncu: Ba, da’ te-am rugat să verifici ceva, nu te-ai uitat? Nu, mă, dacă-i de la patriarhie, poate-i mașina de la patriarhie, știi ce zic…
Polițist: Da, da, da, da, da…
Lucian Boncu: Aia zic, era în fața blocului, hai, hai te rog. Numai atâta zi-mi, da sau nu. Atât nimic rest, socotim când vedem… (neinteligibil)”

Boncu le spune celor prezenți, după ce a terminat convorbirea, cine era persoana cu care a vorbit la telefon, spun procurorii DIICOT.

,,Lucian Boncu: Asta îi gaboru, asta-i gaboru, așa arată…
Prieten: Tânăr!
Lucian Boncu: Tânăr din-asta, dar fraierul îi ceva șefut, îi pe la…, o fost…(neinteligibil) bă vezi că am un (neinteligibil) în fața blocului, verific-o! Vezi dacă-i de la voi, știi? Păi ce să-i zic dacă-i de la poliție?…(neinteligibil) uite ce poze îmi trimite el, lui îi plac bagabonzii, știi?”

Lucian Boncu știa că riscă ani grei de închisoare dacă este descoperit că are droguri asupra lui , acest lucru ieșind la iveală în urmă unei discuții purtate cu polițistul Ilin Drăgan.

,,Hai să îți zic ceva: oferirea spre consum îi trafic, eu dacă îți dau ție să tragi îi trafic,” spunea interlopul.

,,Tot timpul ei trag la (neintelgibil) acasă, el: trage la mine acasă. Nu știu unde, îi o lege mi-o explicat asta… (neintelgibil) punerea casei în vederea consumului îi infracțiune, el declara… (neinteligibil) ce p…la mea, nu poți să ai încrederea, nu poți… (neintelgibil) nu se face cu oricine. Nu se face cu toți papagalii…”, spunea interlopul.


Accesează: