În reclama postată pe Youtube apare un bărbat care admiră dansul la bară executat de Rafaeli într-un metrou şi în care ea dă dovadă de o mare senzualitate, însă când individul îşi pune ochelarii, îşi dă seama că cea care dansează, nu este o blondă cu ochi albaştri, ci o femeie plinuţă.

Apologia femeii obiect?

Plângerile au ajuns imediat la Canal 2 al televiziunii israeliene, în timp ce unii spectatorii au considerat că se face apologia 'femeii obiect', alţii au considerat că sunt dispreţuite femeile cu şoldurile mai late, notează ziarul Yediot Aharonot.
"Este dezamăgitor şi insultător ca o femeie ca Rafaeli, care poate influenţa atitudinea publicului, a acceptat în mod deliberat să perpetueze percepţiile dăunătoare asupra femeilor", a declarat Galia Wolloch, directoarea Asociaţiei sindicale a femeilor Naamat.

"Nu avem aceeaşi talie a Rafaeli”, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să fim dispreţuite, a declarat ziarului o telespectatoare. Canal 2 urmează să decidă dacă va retrage reclama pentru atingere adusă sensibilităţii publicului.