Judecătorii din Paris au ordonat redeschiderea imediată a unei anchete ce privește mai multe acuzații de viol, formulate în anul 2009 împotriva ministrului Fondurilor, Gérald Darmanin, scrie Urdupoint.com.

O femeie l-a acuzat pe Gerald Darmanin, ministrul în vârstă de 37 de ani, că ar fi violat-o după ce aceasta s-a dus la el pentru a-i cere ajutorul în ștergerea cazierului.

Sophie Patterson-Spatz este numele altei femei care acuză același ministru de viol și abuz de putere.

Curtea de Casație și Justiție din Paris, cea mai puternică instituție din țară, a ordonat Curții de Apel Paris să verifice retragerea acuzațiilor față de ministrul Darmanin ce a avut loc în anul 2018, după ce audierea premilinară a avut loc, dar în lipsa femeii care l-a acuzat, din motive personale invocate de aceasta.

Judecătorii au decis marți că magistratul care a hotărât încheierea cazului în august 2018 s-a înșelat când și-a bazat concluzia doar pe rezultatele anchetei preliminare. Magistratul respectiv ar fi constatat că ancheta nu a scos la iveală și alte dovezi care să susțină aceste acuzații.

Avocații lui Patterson-Spatz au spus într-o declarație de presă că spera ca „conducerea din prezent să conducă spre o ancheta așa cum se cuvine, care să ia în serios toate elementele plângerii”. „Echipa legală a ministerului a spus că Damanin a semnat o plângere pentru defăimare”, a ai adăugat acesta.

În luna februarie a anului 2018, acuzațiile împotriva lui Darmanin au fost respinse, după ce procurorul care se ocupa de cazul din Paris a declarat că „proba preliminară a eșuat în a stabili că nu ar fi existat acord de ambele părți, atât din partea acuzatorului, cât și a pârâtului” sau că „femeia s-ar fi aflat sub orice fel de constrângere sau amenințare”. La acel moment, Darmanin a infirmat imediat toate zvonurile conform cărora ar fi pus presiune pe Patterson-Spatz pentru a o forța să se culce cu el în schimbul unui cazier curat.

O a doua acuzatoare, rezidentă în Tourcoing, unde actualul ministru a fost primar între 2014 şi 2017, a depus plângere pentru „abuz de situaţie vulnerabilă”, afirmând că Darmanin i-a cerut favoruri sexuale în schimbul unei locuinţe. Şi acest dosar a fost închis fără continuarea procedurilor penale de parchetul din Paris în primăvara lui 2018.