Evenimentul Zilei > International > SCANDAL diplomatic la nivel înalt. ALBANIA l-a expulzat pe AMBASADORUL Iranului. Este vorba de un ATAC TERORIST
SCANDAL diplomatic la nivel înalt. ALBANIA l-a expulzat pe AMBASADORUL Iranului. Este vorba de un ATAC TERORIST

SCANDAL diplomatic la nivel înalt. ALBANIA l-a expulzat pe AMBASADORUL Iranului. Este vorba de un ATAC TERORIST

Tirana a anunţat că ambasadorul Iranului şi un alt diplomat iranian au fost expulzaţi pentru că ar fi fost implicaţi în acţiuni ilegale. Decizia autorităţilor albaneze are legătură cu o presupusă tentativă de a ataca echipa de fotbal a Israelului.

Un purtător de cuvânt ale Ministerului de Externe de la Tirana a declarat că cei doi oficiali iranieni au fost expulzaţi pentru "încălcarea statutului diplomatic", adăugând că decizia a fost luată în urma consultări cu mai multe ţări, printre care şi Israel.

Postul albanez  de televiziune Private Top Channel a relatat că cei doi diplomaţi sunt suspectaţi că ar avea legătură cu un incident de securitate care a avut loc în anul 2016, la un meci de fotbal dintre Albania şi Israel. Informaţiile nu au fost încă confirmate de autorităţile de la Tirana, scrie timesofisrael.com.

În urma meciului de fotbal dintre Albania şi Kosovo, aproximativ 20 de persoane au fost arestate în noiembrie 2016. Partida de fotbal a fost mutată într-un alt oraş din Albania, datorită temerilor că militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic pregăteau un atentat în timpul meciului.

Atacul terorist ar fi fost coordonat de doi albanezi care au luptat în Siria alături de Statul Islamic.

Este încă neclară implicarea diplomaţiilor iranieni în acest plan terorist, în condiţiile în care Iranul consideră Statul Islamic drept un inamic.