Evenimentul Zilei > Sport > Scandal de proporții la echipa lui Ianis Hagi. Premierul Scoției a intervenit și cere sancțiuni dure
Scandal de proporții la echipa lui Ianis Hagi. Premierul Scoției a intervenit și cere sancțiuni dure

Scandal de proporții la echipa lui Ianis Hagi. Premierul Scoției a intervenit și cere sancțiuni dure

Mai mulți jucători de Glasgow Rangers, club la care este legitimat și Ianis Hagi, au declanșat un scandal de mari dimensiuni.

Scandal uriaș la Glasgow Rangers, formația la care evoluează și internaționalul român Ianis Hagi. Mai mulți elevi ai antrenorului Steven Gerrard ar fi participat duminică la o petrecere, la Glasgow. În condițiile în care un astfel de eveniment nu ar fi trebuit să aibă loc. Și asta din cauza interdicțiilor impuse în Scoția, dar și în Marea Britanie și Irlanda de Nord, în timpul pandemiei de coronavirus. 

Probleme la echipa lui Ianis Hagi, Glasgow Rangers, e scandal în plină desfășurare

În aceste condiții, oficialii celor de la Glasgow Rangers, lidera la zi a campionatului, au demarat o anchetă internă. Pentru a afla despre ce fotbaliști a fost vorba. Jucătorii riscă să fie sancționați din cauza acestui derapaj. Dar ei pot să suporte și sancțiunile legilor scoțiene aflate în vigoare în timpul crizei sanitare.

„Am primit o reclamație despre o petrecere din Glasgow, desfășurată după 1 dimineața. 10 persoane au fost amendate pentru zădărnicirea combaterii răspândirii pandemiei”. Au anunțat oficialii poliției din Glasgow. Conducătorii „alb-albaștrilor” au recunoscut că fac și ei o investigație pe cont propriu. După ce au aflat din partea polițiștilor că la echipa lor a existat o astfel de problemă.

Cazul a fost comentat și de premierul Scoției. Se cer sancțiuni pentru cei care au încălcat legea în plină pandemie de coronavirus

„Rangers a luat la cunoștință un incident care este acum obiectul unei anchete interne. Nu facem alte comentarii”. Au precizat oficialii clubului la care joacă și Ianis Hagi.

Acest subiect a fost comentat și de către Nicola Sturgeon, premierul Scoției. Politicianul a cerut sancțiuni, indiferent de numele celor implicați în această problemă „Nu contează ce club e implicat. Cine a încălcat legea, trebuie să plătească! Populația nu beneficiază de privilegiile de care se bucură fotbaliștii, oricum. Cer mai multă responsabilitate oficialilor din sport, e nevoie de ordine!” A afirmat Nicola Sturgeon, prim-ministrul Scoției.