Acest director, de naţionalitate estoniană, născut în 1967, are la dispoziţie o lună pentru a face apel împotriva acestei decizii, luată luni în primă instanţă de tribunalul corecţional din capitala belgiană, potrivit g4media.ro

„El susţine că victima a consimţit, însă în motivarea sentinţei tribunalul consideră că acest consimţământ nu există”, a explicat Luc Hennart, care prezidează prima instanţă francofonă de la Bruxelles.

Faptele au avut loc în septembrie 2015, cu ocazia „unei petreceri organizate de cel interesat pentru a-şi motiva colaboratorii să participe la un nou proiect profesional şi cu ocazie naşterii fiicei sale”, a detaliat Hennart. Apoi, „situaţia a evoluat, a degenerat”.

Victima, cu 20 de ani mai tânără ca agresorul ei, lucra în acelaşi departament în calitate de jurist, sub conducerea lui, circumstanţă considerată agravantă de tribunal.

Inculpatul a fost condamnat să-i plătească femeii mai mult de 30.000 de euro daune şi prejudicii morale, precum şi 5.000 de euro partenerului ei. De asemenea, tribunalul a emis împotriva înaltului funcţionar o interdicţie de a-şi exercita drepturile civice pentru 5 ani.

Funcţionarul incriminat, Magnus R., ocupa funcţia de director în cadrul Direcţiei Generale Mobilitate şi Transporturi a Comisiei Europene. El „a fost suspendat după ce incidentul a fost semnalat pentru prima dată Comisiei şi proceduri interne au fost angajate”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului european.