Evenimentul Zilei > International > Scandal pe locurile rămase după Brexit în Parlamentul European
Scandal pe locurile rămase după Brexit în Parlamentul European

Scandal pe locurile rămase după Brexit în Parlamentul European

Coborârea de la 751 la 700 de eurodeputaţi (699 plus preşedintele), redistribuind doar 22 din cele 73 de locuri ocupate de parlamentarii britanici: este propunerea unui proiect de rezoluţie în discuţie în comisia de Afaceri constituţionale a Parlamentului european care deja a iscat un scandal.

Acest lucru nu este pe placul multor ţări care pun problema cifrei 22: de ce nu este alocat fiecărui membru al UE câte un loc, deci 28 de locuri şi de ce se caută scandal cu lumânarea, fiindcă sigur vor fi discriminări.

În textul prezentat de poloneza Danuta Maria Huber şi de către portughezul Pedro Silva Pereira, se recunoaşte actuala ''incertitudine legală şi politică'' datorată Brexitului şi se subliniază că sistemul propus, care ar reduce cu 51 de locuri aula, ''ar lăsa în acest fel suficient spaţiu de manevră'' pentru a gestiona potenţiale lărgiri ale UE, garantând sediile tăiate, noilor ţări membre şi pentru a insera eventualii membri aleşi în circumscripţia comună cum se ipotizează a se constitui la nivel european.

Cu certitudine, acest conflict, spun voci de acolo, se va extinde deoarece aceste locuri sunt râvnite de toate ţările membre UE şi aşa cum se spunea, vor fi mari discriminări.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.