Savoy Ballroom s-a deschis pe 12 martie 1926 și chiar dacă nu a fost prima sală unde se putea dansa, aceasta a rămas în istorie din mai multe motive. Sala Savoy Ballroom era diferită de orice alceva se realizase până la acea oră în acest domeniu. Sala, incredibil de spațioasă și primitoare a câștigat imediat un public numeros, bucuros că poate dansa undeva.

Savoy Ballroom a fost unul din primele spații unde se duceau să danseze atât oameni de culoare cât și cetățenii albi. Sala a fost deschisă chiar în perioada interbelică, în cartierul Harlem din New York. În acel timp segregarea și discriminarea erau la ordinea zilei în Statele Unite ale Americii.

Dansul a strâns în jurul său un public numeros, iar la scurt timp după deschidere, Savoy Ballroom a devenit unul dintre cele mai populare locuri din New York. Locația, construită pentru genul de muzică swing, a fost locul unde au fost inventate unele dintre cele mai populare mișcări ale acestui gen. Tot acolo a apărut și formația Whitey`s Lindy Hoppers.

Clădirea care găzduia Savoy Ballroom a fost demolată în 1958, iar astfel a trimis în istorie o parte importantă din cultura cartierului Harlem din New York. Google a decis să sărbătorească astăzi, 26 mai, această locație, pentru că în această zi, în 2012, doi membri ai trupei Whitey`s Lindy Hoppers au așezat o placă comemorativă în locul unde aproape acum 100 de ani era intrarea în acest club.