După ce a revenit pentru a patra oară la Dinamo, ca antrenor, în octombrie 2018, Mircea Rednic (57 de ani) nu a reușit să-i resusciteze pe „câini”.

Criza rezultatelor prin care tot trece gruparea din Ștefan cel Mare nu pare că va dispărea prea curând, deși promisiunile sunt mari de la sezon la sezon. Ieri, clubul Dinamo și Mircea Rednic s-au despărțit pe cale amiabilă, punând, astfel, capăt unui parcurs dezastruos al „alb-roșilor” în acest sezon. Cu Rednic pe bancă, Dinamo a terminat play-out-ul pe locul 3, adică locul 9 în clasamentul final, cea mai slabă clasare din istoria clubului.

 Tot în acest sezon, și tot cu Rednic, dinamoviștii s-au făcut de râs în Cupa României, atunci când au fost eliminați, în optimile de finală, de către formația din Liga a 3-a, AFK Csikszereda. Doar în sezonul recent încheiat, Rednic a adus la Dinamo numai puțin de 20 de jucători, în 8 luni.

Certuri fără final cu șefii clubului

Însă, pe parcurs, antrenorul a intrat într-un conflict fără sfârșit cu finanțatorul Ionuț Negoiță, dar și cu Bogdan Bălănescu, directorul general al clubului. Neînțelegerile cu cei doi pare că au contribuit decisiv în privința deciziei „Puriului” de a părăsi „haita”. „Trebuie să uităm cât mai repede acest sezon şi să ne pregătim de următorul. Deja lucrăm, suntem în discuţii cu jucători. Avem alt buget acum. Cei care au plecat aveau salarii mari şi au plecat cu unul-două-patru salarii. Noi am fost bucuroşi că am închis cu ei, pentru că unii aveau şi doi ani contract. Acum, vor veni cinci jucători sigur”, promitea Rednic după meciul cu Voluntari (0-0).

Cel mai probabil, Mircea Rednic va lua din nou calea Belgiei, în vreme ce Dinamo speră să în convingă pe Liviu Ciubotariu să revină în „Groapă”. Dar, acesta din urmă se află în prezent în tratative avansate cu Federația libaneză, pentru a prelua naționala. O altă variantă pentru „câini” ar fi Florin Bratu.