Evenimentul Zilei > Actualitate > Satul bistriţean unde o vedetă de televiziune îşi regăseşte adesea copilăria, alături de bunici
Satul bistriţean unde o vedetă de televiziune îşi regăseşte adesea copilăria, alături de bunici

Satul bistriţean unde o vedetă de televiziune îşi regăseşte adesea copilăria, alături de bunici

Un sat aproape uitat de lume din judeţul Bistriţa-Năsăud. Satul Delureni. Aproape uitat, spunem, dar nu chiar de tot. Pentru că aici soseşte adesea, pentru a-şi vizita bunicii, o vedetă de televiziune.

Demonstrând astfel că nu îşi uită neamurile şi rădăcinile, Monica Dascălu vine în comuna Urmeniş, care mai are azi doar 100 de gospodării, cu totul, apoi merge încă opt kilometri până în Delureni, unde locuiesc bunicii ei, scrie portalul www.timponline.ro.

Monica a văzut lumina zilei în 1978, în Târgu Mureş, însă copilăria şi-o petrece, în mare parte, la bunicii ei din Bistriţa-Năsăud.   Aşa se explică de ce vine mereu în locurile de care se simte legată sufleteşte.

Deşi drumurile vieţii au dus-o mai întâi spre Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, apoi în televiziune, la Târgu Mureş, apoi la Bucureşti, Monica spune că nu a uitat niciodată locurile în care a gustat din plin din frumuseţea vieţii de copil.