Şase falsificatori de buletine, arestaţi

Şase falsificatori de buletine, arestaţi

TIMIŞOARA. Cele şase persoane reţinute pentru falsificarea unor cărţi de identitate, pe care le foloseau pentru obţinerea de credite bancare, au fost arestaţi preventiv astăzi, pe o perioadă de 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Timiş.

Suspecţii au fost reţinuţi ieri de echipe mobile de jandarmi şi ofiţeri DGA, după efectuarea simultană a unor percheziţii în Timişoara şi localitatea Cenei. Au fost ridicate din locuinţele suspecţilor zeci de buletine false, acte şi înscrisuri de firmă.

Printre cei arestaţi se află şi o angajată a Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei Timişoara, Viorica Grigore, învinuită că s-ar afla la originea falsificării buletinelor. Alţi membri ai filierei s-au ocupat cu înfiinţarea unor societăţi comerciale prin care încheiau contracte de muncă pe numele unor persoane fictive, cărora ulterior le eliberau adeverinţe false de venit, pentru obţinerea de credite bancare.

În cîteva luni, gruparea ar fi obţinut prin aceste metode credite de peste 450.000 lei, luate de la mai multe bănci. Toţi cei şase învinuiţi au declarat recurs faţă de măsura arestării preventive dictate de instanţa de judecată pe numele lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI: Buletine falsificate la Evidenţa Populaţiei