Sarkozy-Royal, razboi total

Sarkozy-Royal, razboi total

O dezbatere televizata virulenta a avut loc, miercuri seara, intre Segolene Royal si Nicolas Sarkozy, reprezentanta socialistilor francezi acuzandu-l pe candidatul de dreapta de "imoralitate politica" iar acesta din urma reprosandu-i "pierderea cumpatului", informeaza AFP.

Dupa ce Sarkozy a promis ca fiecare copil cu dizabilitati va putea fi scolarizat intr-o "scoala normala", Royal a reactionat virulent. "Cred ca atingem apogeul imoralitatii politice", a replicat ea.

"Sunt scandalizata de ceea ce tocmai am auzit", a adaugat ea, precizand ca in timp ce Sarkozy descria drept "dezastruoasa" situatia persoanelor cu dizabilitati, Guvernul de dreapta "a suprimat" ajutoarele pentru aceasta categorie sociala.

"Nu, domnule Sarkozy, nu totul este posibil in viata politica", a continuat Royal, denuntand "decalajul dintre discurs si fapte". "Sunt foarte furioasa", a precizat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"V-ati enervat foarte usor. Va pierdeti cumpatul foarte repede, doamna. Pentru a fi presedintele Republicii, trebuie sa fiti calma", a replicat Sarkozy.

"Exista situatii in care nervii sunt perfect explicabili deoarece sunt provocati de suferintele oamenilor", a raspuns Royal. "Furie pe care o voi avea si cand voi fi presedintele Republicii", a adaugat ea.

"Pentru ca stiu ca eforturile pe care le fac familiile, sau scolile pentru a inscrie" acesti copii, a continuat Royal.

"Nu stiu de ce doamna Royal, de obicei atat de calma, si-a pierdut cumpatul", a repetat candidatul de dreapta.

"Sunt furioasa. Nu e acelasi lucru si nu e amuzant. Nu mi-am pierdut cumpatul, sunt furioasa si sunt situatii in care furia e sanatoasa, e utila", a declarat Royal.

"Nu stiu de ce se enerveaza doamna Royal", a repetat Sarkozy.

"Nu ma enervez", a replicat candidata socialista. "Nu ma enervez niciodata, am foarte mult sange rece", a aexplicat ea. "Acesta nu este o maniera de a-si respecta contracandidatul", a subliniat Sarkozy.

"Respectati copiii cu disabilitati", i-a replicat Segolene Royal.

Aceasta discutie virulenta a fost reluata de posturile de televiziune dupa incheierea dezbaterii urmarita de milioane de spectatori si organizata cu patru zile inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta.