Expertul Tim Ewart a făcut această declaraţie în timpul emisiunii ”Royal Box” a Yahoo UK: ”Bănuiesc faptul că Harry şi Meghan, cea mai urmărită pereche princiară, vor şti să ducă mai departe simpatia Casei regale în rândul supuşilor”.
”Realitatea e că marea popularitate a monarhiei se bazează acum pe popularitatea Reginei. Se va transfera această simpatie la fiul său Charles? Întrebarea rămâne deschisă, nu se ştie nimic sigur, dar există suficiente date că acesta nu e atât de popular ca ea şi că nici el, nici soţia sa Camilla Parker Bowles nu se ridică la înălţimea Elisabetei a II-a ”.
În sensul popularităţii, Ewart spune că Harry s-a străduit enorm pentru a-i explica lui Meghan cât va fi de dificilă viaţa în familia regală. I-a spus că ”cine intră în familia regală trebuie să fie pregătit pentru ceea ce va urma” şi va trebui, vrând-nevrând, să ”fure” din popularitatea Reginei.

În timpul emisiunii ”Royal Box” acesta mai spune: ”Când era Diana, existau fotografi, cameramani, lumea nu folosea smartphonuri. Acum orice persoană care întâlneşte un membru al familiei regale are celualarul pregătit. Orice persoană poate ridica telefonul sau iPadul, nimic nu mai este privat, iar regalii nu trebuie să se sustragă acestor semne de simpatie”.

Iniţial se credea că Harry a vrut să o ferească pe Meghan de toată lumea, inclusiv de paparazzi. Nu dorea să se sperie de publicitatea relaţiei lor. S-a spus că atunci când Regina va dispărea, monarhia îşi va pierde din popularitate. Este, după cum se poate observa, sarcina lui Meghan să umple golul care va fi lăsat…are toate motivele şi avantajele, titrează Express.