Șantajul a avut loc pe 11 septembrie. Șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani, din județele Arad și Timiș, au venit la Pecica și au parcat ostentativ mașinile în fața casei victimei lor, un alt bărbat. Un localnic în vârstă de 29 de ani a dat buzna înăuntru și a solicitat 1.800 de euro. ”Întrucât victima ar fi refuzat în mod constant remiterea banilor, cel în cauză ar fi procedat la scoaterea acesteia în fața imobilului unde se aflau ceilalți bărbați, pe care apoi ar fi constrâns-o fizic să îngenuncheze în fața lor, solicitându-le iertare”, arată Lorena Radu, de la Poliția Arad. Conform surselor EVZ, bărbatul șantajat avea o datorie de 150 de euro față de cel care l-a umilit, și care, mai nou, voia dobândă.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au mai stabilit că bărbatul de 29 de ani ar fi procurat un dispozitiv de ascultare în mediu ambiental, pe care –prin intermediul unui alt bărbat- l-ar fi instalat într-o altă locuință, procedând astfel la înregistrarea unor convorbiri.

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad, polițiștii orașului Pecica au reușit identificarea celor a 7 bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj, complicitate la șantaj și violarea vieții private, iar miercuri au efectuat 5 percheziții domiciliare la cei în cauză. În urma perchezițiilor au fost depistate și indisponibilizate mai multe bunuri printre care: un dispozitiv de ascultare, un baston telescopic, o crosă de golf și mai multe telefoane mobile. Cei în cauză au fost prezentați Judecatoriei Arad cu propunere de arestare preventivă, față de aceștia dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Se continuă cercetările, procurorul de caz dispunând față de doi bărbați extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de instigare la violare a vieții private, complicitate la șantaj, violare a vieții private și șantaj.

Te-ar putea interesa și: