Evenimentul Zilei > Vremea > Săptămâna asta vine iarna. Când încep viscolul și ninsorile. Alertă ANM
Săptămâna asta vine iarna. Când încep viscolul și ninsorile. Alertă ANM

Săptămâna asta vine iarna. Când încep viscolul și ninsorile. Alertă ANM

Vremea se răcește în următoarea perioadă, iar începând de vineri, meteorologii se așteaptă la lapoviță și ninsori în mai multe zone ale țării.

Meteorologii au emis o nouă prognoză meteo pentru următoarele zile, conform căreia vremea se va răci din ce în ce mai tare România și vor urma ploi. La munte vor fi precipitaţii mixte, iar începând de vineri seara vom avea lapoviță și ninsori în mai multe regiuni din țară.

Vremea pentru joi

Cerul va fi temporar noros, iar trecător va ploua slab sau va burnița, în sud, est și centru. Pe timpul nopții, se vor înregistra ploi sau burniță pe arii restrânse, în regiunile vestice și nord-vestice. Pe suprafețe mici din Carpații Meridionali și din nordul Carpaților Orientali se vor înregistra precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în Banat și în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade, în depresiuni, și 13 grade în vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -4 şi 5 grade. Dimineața și noaptea, local, în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

În București, cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului și posibil spre sfârșitul acestuia se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Prognoza meteo vineri

În vestul, nordul și centrul țării, vremea se va răci, cerul va avea înnorări accentuate și, temporar se vor semnala precipitații. Mai întâi acestea vor fi sub formă de ploaie, iar spre seară și noaptea în Transilvania, nordul Moldovei şi Maramureș și sub formă de lapoviţă și trecător ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, cu ploi slabe și burniță.

În centrul și sudul Moldovei, precum și în zona deluroasă a Munteniei vor fi ninsori și lapoviță. La munte treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și, local, în regiunile estice, sud-estice şi vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori în sud, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. Pe alocuri, în zonele joase, se va semnala ceață.

În București, cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea, când trecător va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Dimineața, vor fi condiții de ceață.  

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: