Evenimentul Zilei > Justitie > Șantajul lui Voiculescu îl ține în țară pe mogulul Antenelor înainte de decizia finală din dosarul ICA. Semn prost pentru Felix: scenariul s-a repetat și în cazurile Gigi Becali și Vântu
Șantajul lui Voiculescu îl ține în țară pe mogulul Antenelor înainte de decizia finală din dosarul ICA. Semn prost pentru Felix: scenariul s-a repetat și în cazurile Gigi Becali și Vântu

Șantajul lui Voiculescu îl ține în țară pe mogulul Antenelor înainte de decizia finală din dosarul ICA. Semn prost pentru Felix: scenariul s-a repetat și în cazurile Gigi Becali și Vântu

Dan Voiculescu nu are voie să părăsească țara fără acordul procurorului după ce ieri, a fost pus sub control judiciar pentru a se evita comiterea altor infracţiuni după ce a fost anunțat că este cercetat de șantaj. Prin această măsură se repetă modul de acționare din cazurile Gigi Becali și Sorin Ovidiu Vântu, dar se evită și repetarea comportamentului lui Nicușor Constantinescu. Baronul PSD din Constanța nu vrea să se mai întoarcă în țară, declarându-se grav bolnav.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 3 iulie 2014, față de inculpatul VOICULESCU DAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (7 acte materiale), s-a precizat ieri într-un comunicat al Parchetului.

Prin această decizie, Dan Voiculescu este împiedicat să părăsească țara pentru a evita o posibilă fugă în straăinătate înaintea deciziei finale a judecătorilor de la Curtea de Apel București în dosarul privatizării frauduloase a Institului de Cercetări Agricole. În acest proces, mogulul Antenelor a fost condamnat deja, pe fond, la cinci ani de închisoare de Tribunalul București. Decizia a fost contestată de Dan Voiculescu care cere achitarea, dar și de DNA care cere 12 ani de închisoare.

Modelul Gigi Becali

În mai 2013, Gigi Becali a fost oprit de politisti, noaptea, pe Aeroportul "Henri Coanda", de unde voia sa plece din țară, și a fost adus la audieri la Parchetul ICCJ, fiind cercetat pentru înșelăciune și abuz in serviciu într-un nou dosar. Gigi Becali a fost cercetat pentru înșelăciune și abuz în serviciu într-un dosar privind Avicola Iași. Patronul Stelei încearca să fugă din țară înainte de decizia finală a judecătorilor în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Latofundiarul a ajuns în final condamnat și trimis în închisoare.

Și modelul Vântu

Sorin Ovidiu Vîntu, și el un mogul, a fost ridicat, în luna ianuarie, de poliţie. Omul de afaceri era suspectat că ar fi vrut să părăsească ţara folosind documente false. Vîntu a fost dus cu mascaţi la Parchetul General, unde a stat aproximativ o oră. Potrivit Parchetului, Vîntu, ajutat de alte persoane, ar fi folosit documente de identitate falsificate pentru a obţine buletin şi paşaport de la autorităţile din Republica Moldova, documente care aveau fotografia acestuia şi datele unei persoane fictive.

Doar câteva zile mai târziu, acesta a fost condamnat vineri la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI. Sentința dată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă, astfel că omul de afaceri ar putea fi ridicat de poliție chiar în această noapte și dus la penitenciar.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: