Evenimentul Zilei > Justitie > ŞANTAJ la fratele preşedintelui. Mircea Băsescu, ameninţat de ginere lui Bercea Mondialu
ŞANTAJ la fratele preşedintelui. Mircea Băsescu, ameninţat de ginere lui Bercea Mondialu

ŞANTAJ la fratele preşedintelui. Mircea Băsescu, ameninţat de ginere lui Bercea Mondialu

Procurorii anticorupţie l-au reţinut pe Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondialu, în timp ce primea 10.000 de la Mircea Băsescu. Fratel preşedintelui, Traian Băsescu era şantajat de Constantin şi de alte două rude ale lui Bercea Mondialu cu dezvăluiri despre presupuse fapte de corupţie.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunţat că s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o durată de 24 ore a lui Marius Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă.
În acest caz mai sunt cercetate două persoane, respectiv Anghel Izaura și un minor în vârstă de 17 ani, cercetaţi, de semenea, pentru șantaj.
În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Marius Constantin a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză,(Mircea Băsescu n.r.) constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro.", se arată în comunicatul DNA.

La data de 29 mai 2014, Marius Constantim, Izaura Anghel şi minorul de 17 ani au fost prinşi în flagrant, în timp ce primeau o parte din abnii ceruţi, respectiv  10.000 euro de la Mircea Băsescu.

Izaura Anghel şi băiatul de 17 ani sunt cercetaţi sub control judiciar.

Marius Constantin urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanța.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: