Evenimentul Zilei > Justitie > ȘANTAJ LA FELIX TV. Dan Voiculescu este supărat și a rămas în celulă. Mogulul nu s-a prezentat astăzi la proces!
ȘANTAJ LA FELIX TV. Dan Voiculescu este supărat și a rămas în celulă. Mogulul nu s-a prezentat astăzi la proces!

ȘANTAJ LA FELIX TV. Dan Voiculescu este supărat și a rămas în celulă. Mogulul nu s-a prezentat astăzi la proces!

Dan Voiculescu nu a fost prezent la termenul de astăzi acesta depunând o cerere la dosar prin care a solicitat să fie judecat în lipsă.

Dan Voiculescu nu a fost prezent la termenul de  astăzi acesta depunând o cerere la dosar prin care a solicitat să fie judecat în lipsă.

Unul din avocații din dosar arată judecătorilor că din dosar lipsesc 'lucruri esen'iale". Rog sa ne permiteti eliberarea unor copii de pe suportii optici a tuturor inregistrarilor. Dna cere amanarea pronuntarii pe aceasta cerere pana cand va fi audiata Camelia Voiculescu. Instanta decide ca va face o adresa la dna pentru a raspunde la aceste critici.

 

Dosarul de șantaj

Judecarea dosarului a început în 5 noiembrie 2013, iar după cinci termene, în 11 februarie, cauza a fost scoasă de pe rolul instanţei şi trimisă unui judecător de cameră preliminară, care să îndeplinească procedurile prevăzute de noul Cod de procedură penală.

Judecătorul de cameră preliminară a verificat legalitatea rechizitoriului şi a soluţionat toate excepţiile invocate de apărătorii inculpaţilor. În 23 aprilie, judecătorul a constatat că instanţa a fost legal sesizată cu acest dosar, dar şi că administrarea probelor şi efectuarea actelor de urmărire penală au fost făcute cu respectarea prevederilor legale şi a dispus începerea judecării cauzei.

Primul termen de judecată după ieşirea dosarului din cameră preliminară a fost stabilit la 11 noiembrie. Instanţa a amânat dezbaterile, pe motiv că reprezentanţii firmelor implicate în proces nu au avut reprezentanţi la acest termen, judecarea fiind amânată pentru 10 decembrie.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea lui Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS la acea dată.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.