Evenimentul Zilei > Actualitate > Studente șantajate la Iași. A fost reținut după ce a primit zeci de mii de lei
Studente șantajate la Iași. A fost reținut după ce a primit zeci de mii de lei

Studente șantajate la Iași. A fost reținut după ce a primit zeci de mii de lei

Despre viața de student se spune, în general, că e lipsită de inhibiții. Departe de ochii vigilenți ai părinților, proaspăt deveniți adulți, tinerii își fac de cap. Așa au făcut și două studente din Iași care, în final, au ajuns la poliție, să ceară ajutorul.

Fetele erau îngrozite că imagini deocheate cu ele ar putea ajunge pe internet, unde le-ar fi putut vedea părinții și cunoscuții de acasă. Una a fost nevoită să plătească peste 15.000 de lei pentru ca să nu apară public poze și filmulețe deocheate cu ea. Alta, a găsit bilete de amenințare în ușă.

Săptămâna aceasta, o tânără de 21 de ani a cerut ajutorul polițiștilor. Le-a spus că e șantajată de un fost iubit, care deține imagini foto și video cu ea dezbrăcată. Oamenii legii i-au propus un flagrant. Ultima dată când a fost contactată de individ, acesta i-a cerut 500 de lei. Pe data de 28 ianuarie, fata, îndrumată de polițiști, i-a trimis bărbatului banii printr-o firmă de curierat. În momentul în care acesta a mers să-i ridice, a fost încătușat de oamenii legii, potrivit bzi.ro.

„Polițiștii ieșeni au depistat în flagrant delict un tânăr bănuit de șantaj. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar Iași au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui tânăr, de 21 de ani, din orașul Hârlău, care ar fi urmat să încaseze 500 de lei de la o tânără, de 21 de ani, din comuna Balș.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna decembrie 2018, sub diferite pretexte, tânărul ar fi constrâns-o pe tânăra de 21 de ani să îi ofere bani și ar fi primit de la aceasta aproximativ 15.000 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Șantaj ”copy-paste”

La numai o zi distanță, tot la Iași, o altă fată, studentă și ea, le-a cerut polițiștilor să o salveze, dintr-o poveste similară. Fata a găsit trei bilete de amenințare la ușă, cerându-i-se bani, ca să nu fie făcute publice fotografii în care apărea dezbrăcată. De teamă că ar putea afla inclusiv fratele ei, cu care aceasta locuia, tânăra a mers la poliție.

Oamenii legii au început cercetările și au stabilit că biletele erau lăsate de un vecin.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj în formă continuată. Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în zilele de 27 ianuarie și 28 ianuarie, acesta ar fi pus în tocul ușii de acces a locuinței unei tinere, de 21 de ani, din municipiul Iași, trei bilete prin care ar fi amenințat-o cu darea în vileag a unei fapte nereale și ar fi pretins de la aceasta bani.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 ianuarie, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Cercetările continuă”, au precizat polițiștii.