Evenimentul Zilei > Actualitate > Sancțiuni în cazul bărbatului vaccinat cu Pfizer și Moderna
Sancțiuni în cazul bărbatului vaccinat cu Pfizer și Moderna

Sancțiuni în cazul bărbatului vaccinat cu Pfizer și Moderna

Ministerul Sănătății a anunțat că a luat primele măsuri după ce cazul bărbatului vaccinat cu Pfizer și Moderna a apărut în presă.

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost găsite nereguli importante la Centrul de vaccinare de la Romexpo, din București.

„Sancțiuni la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Romexpo.

Ministerul Sănătății a fost informat că o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a municipiului București a efectuat în 17 martie un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din București după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de-a doua doză.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP București au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri/protocoale de lucru, iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței).

Ca urmare, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, Art. 33, lit. k., astfel: –

A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei pentru Centrul de vaccinare aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna;

– O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru și neinstruirea personalului;

– O sancțiune contravențional în valoare de 2.000 de lei asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru”