Evenimentul Zilei > International > Salvini, pregăteşte marea lovitură! Intenționează să reunească partidele naționaliste europene înainte de votul europarlamentar
Salvini, pregăteşte marea lovitură! Intenționează să reunească partidele naționaliste europene înainte de votul europarlamentar

Salvini, pregăteşte marea lovitură! Intenționează să reunească partidele naționaliste europene înainte de votul europarlamentar

Salvini a declarat că va găzdui un miting major al partidelor naționaliste europene pentru a promova o viziune politică comună înaintea alegerilor parlamentare din luna mai. Ţinta este ca toate partidele anti-migraţie să îşi unească forţele şi să schimbe din temelii Uniuniea Europeană.

Salvini conduce partidul de guvernământ și speră să creeze un bloc de partide asemănătoare, anti-imigrație în Parlamentul European, pentru a contesta grupurile tradițional-predominante și de centru-stânga și de centru-dreapta. O dată cu scurgerea timpului, el a anunțat săptămâna aceasta că va demara astăzi campania sa pentru votul din 26 mai la Milano, cu reprezentanții a doar trei partide europene, relativ mici, de extremă dreapta.

Salvini pregăteşte un adevărat raliu electoral extem de ambițios

"Va fi pentru prima dată când în Italia va avea loc un eveniment care va desprinde cel puțin 15 sau 20 de țări europene", a declarat el reporterilor de la Paris. Salvini nu a spus ce alte partide s-au înscris la inițiativa de pe stadionul Circus Maximus din Roma. 

Matteo Salvini și Marine Le Pen s-au întâlnit vineri la Paris unde au planificat un mare act comun "de a închide campania electorală și de a anunța începerea unei noi Europe ".  Salvini a participat la summit-ul  miniștrilor de interne ai G7 de la Paris. Iar întâlnirea sa cu liderul partidului RN, fost Frontul Național condus de Le Pen, a avut loc într-un loc care nu a fost  comunicat presei. 

Le Pen a postat pe Twitter: „În mare formă și gata să câștigăm alegerile europene la data de 26 mai, cu Matteo Salvini!“

Le Pen a anunțat, de asemenea, într-un comunicat de presă vineri  despre organizarea acelei reuniuni care va avea loc în Italia cu doar câteva zile înainte de alegerile europene. 

Salvini dorește să implice și pe alți lideri de dreapta sau naționaliști ai căror partide se află în diferite grupuri, precum premierul maghiar Viktor Orban și Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului PiS aflat la guvernare.

Mai mult, Salvini a declarat despre Spania că speră să fie prezentă la mare adunare de la Roma care va încheia campania pentru europarlamentare. Întrebat în mod special despre prezența reprezentanţilor  Vox de la care aşteaptă încă un semn, a răspuns: "Nu mă voi asocia cu socialiștii sau cu partidele populare din Spania", potrivit elmundo.