Evenimentul Zilei > International > Salvini provoacă un nou cutremur în Europa. Italia, pe urmele Marii Britanii
Salvini provoacă un nou cutremur în Europa. Italia, pe urmele Marii Britanii

Salvini provoacă un nou cutremur în Europa. Italia, pe urmele Marii Britanii

„Europa ori se schimbă, ori nu mai are sens să existe. Britanicii au demonstrat că cine doreşte, poate, aşa că: ori rămânem înăuntru, schimbând regulile și ajutându-i pe lucrătorii noştri, companiile, fermierii, pescarii, sau, aşa cum a spus un pescar pe care l-am întâlnit la Bagnara, în Calabria, băieți ... hai sa facem ca englezii. Ori se schimbă regulile, ori este inutil să stai într-o cușcă unde te strangulează''.

Ideea a fost dezvoltată de Matteo Salvini în timpul unui live pe Facebook, corectând „deriva moderată” a partidului său.

De fapt, vineri, fostul secretar al președinției consiliului, Giancarlo Giorgetti, explicând motivul pentru care Salvini l-a pus la cârma „diplomației” Ligii Nordului, a declarat: „Ieşirea din euro nu mai este un obiectiv politic al partidului nostru „.

”Noi nu vrem să ieșim – a reiterat Giorgetti – Însă nu mai suntem singurii care spun că trebuie să se schimbe multe. Din două motive: tratatele au fost scrise într-o altă eră geologică; era Merkel e pe punctul de a se încheia. Acum, nu mai merge aşa. Cum putem concura cu giganții chinezi cu normele noastre actuale privind ajutoarele de stat? Cum poţi avea o țintă a inflației de 2%?”

”Ar fi o jignire dacă ne-am gândi că oamenii serioşi  pot cădea în acest joc al partidelor. Este clar că schimbarea moderată a Ligii este doar o glumă. Au fost și rămân elementul de vârf al unei drepte radicale și periculoase”, explică pe Facebook Dario Parrini (Pd).

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: