Evenimentul Zilei > International > Salvini: „Nu vrem o ciorbă. Posibilă majoritate de centru-dreapta în Parlament”
Salvini: „Nu vrem o ciorbă. Posibilă majoritate de centru-dreapta în Parlament”

Salvini: „Nu vrem o ciorbă. Posibilă majoritate de centru-dreapta în Parlament”

LA REPUBBLICA. "Îmi exprim rușinea, furia și dezgustul pentru teatrul mizerabil pe care guvernul îl oferă italienilor într-un moment atât de dificil.

Nu suntem dispuși să facem ciorbe. Cred că poate exista o alternativă în Parlament, bazată pe cinci puncte precise, o serie de reforme privind sănătatea, munca, școala, infrastructura și justiția care urmează să fie efectuate pe termen scurt. În acest sens cred că putem găsi o majoritate în Parlament, cu centrul-dreapta în frunte. Desigur, asta în cazul în care nu vor fi organizate alegeri care, ca în orice democrație, sunt cea mai bună cale”, a declarat liderul Ligii Nordului, Matteo Salvini într-o conferință de presă care s-a desfăşurat la Senat.

Cu 507 de victime în ultimele 24 de ore, Italia depășește pragul de 80.000 de decese cauzate de Covid-19, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Mai exact 80.326, în mai puțin de 11 luni de la începerea oficială a epidemiei. În ultimele 24 de ore, în Italia au fost depistate alte 15.774 de persoane infectate cu Covid 19.

Meloni: „Conte trebuie să demisioneze. Alegeri imediat”

Conferința de presă a lui Matteo Renzi, odată cu anunțul retragerii exponenților Italiei Viva din guvern, dând startul oficial crizei guvernamentale, stârnește numeroase reacții în lumea politică. Dacă foștii aliați democraţi vorbesc, prin vocea secretarului adjunct al Partidului Democrat Andrea Orlando, despre „o greșeală gravă făcută de câțiva pe care o vom plăti cu toții”, dreapta atacă din partea opoziției.

„Italienii sunt în genunchi, iar guvernul este destrămat. Italia nu-și poate permite să mai piardă timp. Conte trebuie să demisioneze şi să fie organizate imediat alegeri”, tună pe Facebook președintele formaţiunii Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni. „Facem apel la preşedintele Mattarella”, adaugă Meloni.

De cealalată parte, șeful delegației partidului Mişcarea 5 Stele, Alfonso Bonafede scrie pe Fb: „Italia Viva își retrage miniștrii din guvern atunci când țara se confruntă cu o criză economică și de sănătate fără precedent. Nu există niciun merit în a scăpa de responsabilitate. Mișcarea 5 Stele va continua să lucreze pentru cetățeni alături de Giuseppe Conte”.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: