Salvamontiștii, copleșiți de românii care au avut probleme în munți. Număr record de intervenții

Salvamontiștii, copleșiți de românii care au avut probleme în munți. Număr record de intervenții Peste 100 de persoane salvate de salvamontiști. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Sâmbătă, salvamontiștii au salvat peste 100 de persoane ce s-au aventurat pe munte și au rămas blocate. Cele mai multe apeluri de ajutor au venit din Bihor.

Mai exact, 105 persoane, ce se aflau în situații de risc pe munte, au fost salvate de salvamontiști în cursul zilei de sâmbătă, 20 ianuarie. Dintre acestea, 44 au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital.

105 persoane salvate de salvamontiști

„O nouă zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară solicitați să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane”, a transmis duminică dimineața, Salvamont România.

Conform informațiilor furnizate de salvamontiști, în cursul ultimelor 24 de ore, Dispeceratul Național Salvamont a fost contactat de 90 de persoane, solicitând intervenția de urgență a acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News

Majoritatea apelurilor, opt la număr, au fost direcționate către Salvamont Bihor. De asemenea, șapte solicitări au fost înregistrate pentru Salvamont Municipiul Brașov.

În același timp, au fost înregistrate câte șase apeluri pentru Salvamont Gorj, Salvamont Caraș Severin-Muntele Mic, Salvamont Lupeni, Salvamont Maramureș și Salvamont Vatra Dornei.

Au fost și câte cinci apeluri pentru Salvamont Prahova, Salvamont Predeal, Salvamont Neamț și Salvamont Sibiu.

44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

În urma acestor operațiuni de salvare, au fost asistate de salvamontiști și aduse la siguranță un total de 105 persoane.

Din această cifră, 42 de oameni au fost transferați către Serviciul de Ambulanță sau SMURD pentru transport la unitatea medicală.

De asemenea, s-au înregistrat și două cazuri în care persoanele afectate au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi transportate prin aer la spital.

Echipajele de salvamontiști au intervenit în peste 60 de cazuri în ultimele 24 de ore

Salvamont. Sursa foto: Arhiva EVZ

Au fost înregistrate și 48 de apeluri în care persoanele solicitau informații și sfaturi referitoare la diverse trasee turistice din zona montană, precum și la domeniile schiabile.

20 de persoane, salvate de salvamontiști în cursul zilei de vineri

Intervenții ale salvamontiștilor au avut loc și în cursul zilei de vineri. Atunci, au fost salvate 20 persoane.

Dintre acestea șapte au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, transmite Salvamont România. Echipele de intervenție recomandă pasionaților de munte să fie prudenți și responsabili atunci când vor să se aventureze pe munte.