Evenimentul Zilei > Social > Performață la nivel internațional! S-a decis. Aceasta este cea mai populară destinație turistică din România. Breaking news
Performață la nivel internațional! S-a decis. Aceasta este cea mai populară destinație turistică din România. Breaking news

Performață la nivel internațional! S-a decis. Aceasta este cea mai populară destinație turistică din România. Breaking news

În cea dea doua ediție a Ghidului Verde lansat de Michelin în România, Salina Turda a dat lovitura. Se pare că autorii ghidului au fost profund impresionați de Salina Turda considerând-o „modernă și surprinzătoare”. Prin urmare, obiectivul turistic a primit două stele Michelin.

Și alte obictive turistice din România au fost vedetele acestei ediții a gidului. Castrul de la Porolisum din Sălaj, Parcul Național Retezat sau Cascada Bigăr din Caraș Severin, au primit câte două stele Michelin.

Cele mai bine cotate obiective din Maramureș, Valea Marei și Valea Maramureșului, au obținut trei stele Michelin, din trei.

Salina Turda are aprecieri foarte bune pe siteul tripadvisor.com. Din cele peste 1200 de păreri postate pe pagina de turism, 65% au încadrat destinația la categoria „excelent” și 26% la categoria „foarte bine”.

Salina Turda primeşte 700.000 de turişti anual, iar popularitatea ei a depăşit de mult timp graniţele României. Datorită ei, zona s-a dezvoltat şi continuă să se ridice noi spaţii de cazare şi de agrement, în jurul salinei, care atrag ca un magnet vizitatori din întreaga ţară şi din străinătate.

Ghidul Verde pentru România are 508 pagini și include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în România.

Ghidul Michelin este disponibil în 38 de țări și generează vânzări de peste un milion de exemplare anual.

România este singura țară în care Ghidul Verde este lansat în limba locală, în contextul în care în majoritatea țărilor europene acesta este disponibil în limba franceză sau engleză, mai scrie sursa citată, scrie TVR.