Evenimentul Zilei > Actualitate > Potop în Sălaj. A fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă
Potop în Sălaj. A fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Potop în Sălaj. A fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a fost activat în judeţul Sălaj din cauza averselor torenţiale care au produs inundaţii în mai multe localităţi.

Zeci de pompieri au intervenit pentru a scoate apa din mai multe gospodării, potrivit agerpres.ro

Potrivit ISU Sălaj, „situaţia operativă din teren este în dinamică"

„Pompierii sălăjeni se află în teren pentru a interveni şi a limita efectele inundaţiilor produse în urma fenomenelor meteorologice periculoase din această după masă. Localităţile în care se intervine în aceste momente sunt Hereclean, Crasna, Vârsolţ, Badon, Boghiş, Bozieş. Din valea Recea au fost scoase două autoturisme care au fost luate de viitură. Din fericire nu au fost identificate victime, iar autoturismele nu au plăcuţe de înmatriculare. Situaţia operativă din teren este în dinamică", se arată într-o informare de presă dată publicităţii joi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.
 

De asemenea, ISU a anunţat că în urma averselor torenţiale s-au acumulat între 35-50 l/mp, iar scurgerile de apă de pe versanţi au provocar distrugeri în mai multe localităţi.
 

„A fost activat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj şi au fost dispuse o serie de măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă. La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă, au fost formate patrule mixte – pompieri şi jandarmi care monitorizează pe mai multe trasee cursurile de apă şi asigură permanenţa la unităţile administrativ teritoriale (UAT) aflate sub incidenţa efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. Populaţia din zona UAT-urilor vizate a fost înştiinţată, de către ISU Sălaj, prin sistemul RO ALERT, fiind emise un număr de cinci mesaje de avertizare privind riscul producerii unor situaţii de urgenţă majore în bazinul hidrografic Crasna", se mai arată în informarea menţionată.

 

Potrivit sursei citate, pompierii, împreună cu serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi personal de la "Apele Române" monitorizează şi intervin unde este cazul pentru evacuarea apei din beciuri, demisoluri, curţile mai multor gospodării afectate.

Inundaţiile au dus şi la o serie de restricţii de circulaţie pe următoarele drumuri: drumul judeţean DJ 108 G între localităţile Vârşolţ-Crasna şi drumul judeţean DJ 191 D, între localităţile Boghiş-Valcău.