Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Să nu uităm de morții lui Coldea! Editorial de Dan Andronic
Să nu uităm de morții lui Coldea! Editorial de Dan Andronic

Să nu uităm de morții lui Coldea! Editorial de Dan Andronic

Moartea unei vedete media sau politice atrage atenția presei în buna tradiție a OTV-ului lui Dan Diaconescu. Ceea ce era excepție atunci, acum a devenit regulă.

Poporul televizionist consumă înmormântările ca pe popcorn.

Uneori, destul de rar, ne întrebăm cum s-a ajuns într-o asemenea măsură ca oamenii să nu mai vadă esențialul. Uitând că suntem primii care nu ne mai străduim să o facem.

Achitarea Anei-Maria Pătru, fosta șefă a AEP, ținută în arest preventiv de „profesioniștii” DNA de la Ploiești, Onea și Portocală, a fost însă încă exemplu de mizeria de justiție pe care a construit-o cu migală fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea. Dosarul acesta a fost unul de temelie pentru Coldea. Promisese stăpânilor săi că prin Ana-Maria Pătru se va ajunge la banii lui Traian Băsescu, via Elena Udrea.

Era cazul prin care el, Florian Coldea urma să demonstreze marea corupție din România, cum președintele României este un șpăgar oarecare. Numai că în ciuda denunțurilor patroanei de la SIVECO,Irina Socol, un proxy al serviciilor de informații de douăzeci de ani, a presiunilor de tip Gestapo puse asupra Anei-Maria Pătru, a probelor răstălmăcite, judecătorii au achitat-o!

Florian Coldea nu mai este demult în postura de a da ordine în justiție, așa cum făcea în tandem cu Laura Codruța Kovesi, chiar dacă o parte a „rețelei” a luat-o cu el. Nu este în afara jocului, dar vrea să conteze. USR este creația lui, așa cum o parte a ziariștilor care susțin în continuare că nu s-a întâmplat nimic greșit în Epoca Coldea, își beau în continuare cafeau cu el.

Are oameni care-l informează în continuare, recent un prieten îmi povestea cum un fost inculpat-vedetă al DNA s-a îmbătat și i-a spus cum l-a scăpat Coldea de dosar (deloc pe gratis!), după care același individ i-a făcut o poză și i-a trimis-o lui Coldea. Când devii „turnător” profesionist e greu să mai ții cont cui și unde o faci…

Este adevărat că Florian Coldea mai știe câțiva judecători de la ICCJ, mai are loc la o cafea la câțiva procurori din DNA, că doar 10 ani de Binom sunt greu de lăsat în urmă. Mai ales când vorbim de oameni care au murit din vina lui Florian Coldea&Co. Așteptând ca cineva să le facă dreptate.

Pe lista zecilor de familii care au fost victimele Binomului Coldea-Kovesi s-a mai adăugat una. Articolul despre cei 33 de oameni achitați la Suceava îl puteți citi AICI. Unul a murit înainte de a afla verdictul. Pomelnicul celorlalți l-a scris Mirel Curea în noiembrie 2019, https://evz.ro/mortii-din-lista-coldea-kovesi-ar-merita-un-monument-in-curtea-dna.html

Așa că nu-mi rămâne decât să spun că înainte de a ne uita cu o curiozitate morbidă la înmormântările televizate, noi cei care încă mai credem că se poate trăi într-o țară normală ar trebui să ne reamintim din când în când de Morții lui Coldea!