Evenimentul Zilei > Actualitate > Să ne mândrim: Un jandarm ROMÂN a fost învestit în funcția de COMANDANT al Jandarmeriei EUROPENE
Să ne mândrim: Un jandarm ROMÂN a fost învestit  în funcția de COMANDANT al Jandarmeriei EUROPENE

Să ne mândrim: Un jandarm ROMÂN a fost învestit în funcția de COMANDANT al Jandarmeriei EUROPENE

Se mai întâmplă şi lucruri frumoase pentru noi: un ofiţer jandarm din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a fost învestit, în premieră, în funcţia de comandant al Jandarmeriei Europene în cadrul unei ceremonii festive desfăşurate în Vicenza, Italia.

Locotenent colonel Lucian Gavrilă are 50 ani, este căsătorit şi are un copil. În intervalul 2011-2013 acesta a deţinut funcţia de adjunct al Şefului Statului Major al EUROGENDFOR, funcţie ocupată de asemenea prin concurs, iar în anul 2015 a fost comandant al Contingentului de Jandarmi Români din Afganistan (misiune NATO) şi consilier al şefului Statului Major al Ministerului de Interne din Afganistan.

Ofiţerul este absolvent al Academiei de Poliţie Al. I. Cuza, are specializări în drept în cadrul Universităţii Bucureşti, precum şi în domeniul consilierii politice, în cadrul Academiei Folke Bernadette Suedia.

"România, prin Jandarmeria Română va deţine timp de doi ani poziţia de comandă în cadrul Forței de Jandarmerie Europeană (EUROGENDFOR sau EGF), iar atribuţiile comandantului vor fi îndeplinite de un ofiţer jandarm român, locotenent colonel Lucian Gavrilă, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române", potrivit deschide.md.