Evenimentul Zilei > International > Să ferească Dumnezeu de drama italienilor! Medic:”Nu mai tratăm pacienți  peste 60 de ani”
Să ferească Dumnezeu de drama italienilor! Medic:”Nu mai tratăm pacienți  peste 60 de ani”

Să ferească Dumnezeu de drama italienilor! Medic:”Nu mai tratăm pacienți  peste 60 de ani”

Rata mortalității în rândul celor care au contractat noul coronavirus depinde în mare măsură și de ajutorul medical pe care acetia îl primesc. Dacă sistemul spitalicesc este depășit de numărul mare de cazuri grave, medicii sunt obligați să aleagă cine are șanse mai mari de supraviețuire. Iată mărturia terbilă înregistrată de site-ul Totalitarismo din Italia!

 

“Medicul israelian Gai Peleg a declarat pentru televiziunea israeliană că în nordul Italiei persoanelor de peste 60 de ani nu le mai este permis accesul la aparate de respirație artificială din lipsă de dotări sanitare.

Medicul israelian Gai Peleg, care lucrează în prezent la Parma, a declarat pentru Channel 12 că situația se înrăutățește odată cu creșterea numărului de pacienți. Întrucât secția sa primește pacienți bolnavi în fază terminal, infectați cu coronavirus, scopul este doar să li se permită să-i vadă pe cei dragi în ultimele momente din viața lor, încercând să respecte regulile de carantină.

„Jerusalem Post” susține că Peleg a spus că, din ceea vede și aude în spital, instrucțiunile actuale sunt să înceteze utilizarea aparatelor de respirație artificială pentru pacienții cu vârste de peste 60 de ani, deoarece numărul aparatelor este limitat.

În prezent, Israel cumpără mii de aparate respiratorii, care sunt așteptate să ajungă în țară până la jumătatea lunii mai. Netanyahu a declarat că Israelul folosește toate mijloacele pentru a ajuta pacienții în timpul pandemiei.