Astfel, Rafila anticipează că numărul de cazuri de coronavirus va crește până la sfârșitul lunii aprilie după care va intra pe un trend descendent.

„Numărul de cazuri de coronavirus va crește până la sfârșitul lunii aprilie. Eu sper ca, începând din luna mai, să intrăm pe un trend descendent, inclusiv în privința numărului de decese.

Ar trebui un proiect, o strategie de ridicare graduală a măsurilor de restricție. Distanțarea socială ar trebui să rămână în vigoare.

În acest moment, în spitale sunt testați toți pacienții care prezintă simptomele specifice Covid-19, iar timpul de aflare a rezultatelor a scăzut până la 24 de ore.

În cazul în care pacientul este pozitiv, se administrează și tratamentu specific, în funcție de gravitatea cazului: ușor, mediu sau grav.

Pentru fiecare dintre aceste situații există o schemă de medicație aprobată de Ministerul Sănătății, a mai declarat Alexandru Rafila la digi24.ro.

Totodată, el a mai precizat că numărul real al cazurilor este mai mare decât cel înregistrat și raportat.

Convingerea sa are la bază faptul că mulți dintre cei infectați sunt asimptomatici, motiv pentru care se şi iau măsurile de distanțare socială.

Ideea principală este aceea de eliminare a riscului ca oamenii infectați, dar asimptomatici să transmită virusul.

Mai mult, şeful Societății de Microbiologie a mai precizat că testele PCR sunt cele mai bune în lupta cu noul coronavirus.

Acestea detectează prezența virusului în organism, dar nu după ce el a trecut, astfel că se pot lua rapid măsurile necesare.