Mobilizare maximă în această dimineaţă pentru căutarea fetiței care a dispărut în apele involburate ale rîului Cibin, „La fața locului s-au mobilizat gradual un număr de 20 de pompieri militari, două autospeciale, o autospecială SMURD, un autocamion de intervenție cu barca pneumatică de salvare”, a spus Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Se pare că feţiţa de 5 ani se juca aseară pe malul râului Cibin împreună cu o prietenă. La un momente dat,  a încercat să se aplece după un pantof căzut în apă,  s-ar fi dezechilibrat şi a căzut.

Având în vedere condițiile de vizibilitate redusă, s-a dispus retragerea forțelor ISU și reluarea misiunii de căutare ]n această dimineață începând cu ora 6:00.

Intervenția este deosebit de dificilă din cauza debitului crescut al răului Cibin iar curenții sunt foarte puternici. Barca pneumatică a fost dusă din nou pe strada Orzului, locul unde fetița a căzut iar căutările sunt deja reluate.

Din primelor informații, fetişa este de etnie romă iar mama sa plânge și urlă de durere lângă malul apei. Martorii au povestit faptul că pe malul Cibinului se aflau doi copii mici iar din neatenţie unul dintre aceștia a căzut în apa crescută a râului.

În urma ploilor abundente în Bistrița-Năsăud, sute de gospodării din peste 20 de localități au fost inundate. Cel mai rău a fost la Rodna, unde pâraiele, pe care în mod normal localnicii le trec la pas, acum s-au umflat atât de mult încât oamenii au fost evacuaţi.

Gospodăriile oamenilor au fost distruse, zeci de case au fost inundate, un drum comunal recent modernizat a fost făcut bucăți, iar apa care a ieșit pe drumul național 17C mai avea puţin şi înghiţea o stație de transformare a curentului electric, caz în care trei comune ar fi rămas în beznă.

Localnicii care nu s-au putut întoarce la casele lor azi-noapte au fost cazați în spații amenajate de Comitetul Local pentru Situații de urgență de la Rodna, informează TVR1.