Evenimentul Zilei > Sport > S-au certat, dar a câștigat. Țiriac și-a impus punctul de vedere la Madrid
S-au certat, dar a câștigat. Țiriac și-a impus punctul de vedere la Madrid

S-au certat, dar a câștigat. Țiriac și-a impus punctul de vedere la Madrid

Omul de afaceri Ion Ţiriac a triumfat în negocierile pentru turneul de la Madrid. Primăria Madridului a pus pe masă un proiect extraordinar după ce omul de afaceri a dus lupte grele cu autorităţile.

În următoarele sezoane turneul de la Madrid va arăta spectaculos în următoarele sezoane, desfăşurându-se pe parcursul a două săptămâni. Ţiriac nu doar că a extins perioada de desfăşurare a competiţiei, dar a convins Primăria Madridului să investească în construcţia unei noi arene acoperite.

Presa spaniolă a dezvăluit că Ion Ţiriac a forţat mâna autorităţilor, care au acceptat în cele din urmă toate condiţiile puse de fostul tenismen pentru a nu muta turneul de la Madrid la Berlin. Mai mult, Ţiriac s-ar fi certat în câteva rânduri cu fosta primăriţă a Madridului, în timpul discuţiilor privind soarta Madrid Open.

Dezvăluiri fabuloase despre planul gândit de Ion Ţiriac şi Primăria Madridului: „Turneul patronat de român poate deveni un Grand Slam”.

Ion Ţiriac şi Primăria Madridului se află pe punctul de a semna un acord pe încă 10 ani, pentru a prelungi contractul care expiră după ediţia din 2021! Negocierile dintre Ţiriac şi municipalitatea madrilenă intraseră în impas pe fondul neînţelegerilor cu fosta primăriţă, Manuela Carmen, dar românul a găsit înţelegere la noul edil, Jose Luis Martinez-Almeida Navasques.

Certuri cu primărița

Jurnaliştii spanioli scriu că Ion Ţiriac are în plan să transforme turneul de la Madrid într-un Grand Slam! Totodată, competiţia de la „Caja Magica” va avea loc pe patru terenuri acoperite din 2022 sau 2023, devenind un magnet pentru turişti: „După ce directorul turneului, Feliciano Lopez, a anunţat proiectul şi construcţia noii arene, este clar că Ion Ţiriac este satisfăcut. Condiţiile pe care municipalitatea i le creează sunt spectaculoase!

„Ion Ţiriac a avut certuri cu primăriţia Madridului, din cauza refuzului de a prioritiza investiţiile pentru turneul de tenis”

Se va crea un magnet pentru atragerea turiştilor, iar Madridul va primi numeroşi vizitatori, dar şi mai mulţi bani! Miliardarul român a bătut palma cu noul primar, după ce a ameninţat că mută turneul la Berlin sau la Munchen, pe vremea vechii conduceri. Ion Ţiriac a avut certuri cu fost primăriţă Manuela Carmen, din cauza refuzului acesteia de a prioritiza investiţiile pentru turneul de tenis”, au dezvăluit jurnaliştii de la Merca2.es.

Sursa citată a scos în evidenţă şi alte aspecte interesante: „Nu este un secret că visul lui Ţiriac este să transforme turneul într-un Grand Slam. Iar acesta se poate îndeplini, ţinând cont că turneul de la Madrid va avea patru arene acoperite! Ion Ţiriac a demonstrat că este un personaj ambiţios, încă din ziua în care a cumpărat turneul. Mutua Madrid Open a ajuns să genereze 100 de milioane de euro anual. Cifrele nu sunt departe de Roland Garros, turneul de Grand Slam căruia Madridul îi face concurenţă”, scrie sport.ro.